«Θα δώσουμε αγώνα μέχρι τέλους» λέει ο Β. Μιχαλολιάκος

«Θα δώσουμε αγώνα μέχρι τέλους» λέει ο Β. Μιχαλολιάκος

Κάποιοι βιάστηκαν να πανηγυρίσουν, δηλώνει ο νυν δήμαρχος Πειραιά - Ικανοποίηση στο στρατόπεδο του Γιάννη Μώραλη, ρυθμιστικός παράγοντας ο Θ. Δρίτσας. 

«Ξέρετε με ποιους απέναντι αγωνιστήκαμε και δώσαμε τον αγώνα μας με κανόνες δημοκρατίας και θα τον δώσουμε μέχρι τέλους» είπε ο νυν δήμαρχος Πειραιά και επικεφαλής του συνδυασμού «Μας Ενώνει ο Πειραιάς», Βασίλης Μιχαλολιάκος, μετά την ανακοίνωση των πρώτων επίσημων αποτελεσμάτων του υπουργείου Εσωτερικών για τον δήμο, που τον φέρνουν πίσω από τον υποψήφιο Γιάννη Μώραλη.

Ο δήμαρχος Πειραιά τόνισε ότι κάποιοι βιάστηκαν να πανηγυρίσουν, προσθέτοντας ότι δεν ξέρει ποιος τελικά θα κόψει το νήμα της επόμενης Κυριακής.

Ο κ. Μιχαλολιάκος ευχαρίστησε τους συνδυασμούς του Θοδωρή Δρίτσα, της Ελπίδας Παντελάκη, του Σήφη Βουράκη, του Αντώνη Καλογερόγιαννη και του Θανάση Διαβολάκη, αλλά δεν αναφέρθηκε στον Γιάννη Μώραλη, με τους υποψηφίους του οποίου είχε δηλώσει νωρίτερα πως είχε φραστική αντιπαράθεση το πρωί, ενώ είχε καταγγείλει τον συνδυασμό του κ. Μώραλη και για εκλογικές παραβάσεις.

«Δεν είναι αυτά συγχαρητήρια- προτάσεις για συμμαχίες, ούτως η άλλως εμείς απευθυνόμαστε στον ελεύθερο πολίτη Πειραιώτη που δεν παίρνει γραμμή ούτε από διαπλεκόμενα ούτε από υπουργούς και κόμματα», δήλωσε ο δήμαρχος Πειραιά και «ευχαρίστησε» στο σημείο αυτό τον Ανδρέα Ανδριανόπουλο, τον Χρήστο Αγραπίδη και τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, για τη στάση τους, με την οποία, όπως είπε, έδειξαν ότι «δεν είναι με τον λαό αλλά με τα συμφέροντα. Στην ώρα την κρίσης αποφασίζει ο καθένας με ποιον είναι».

Ο κ. Μιχαλολιάκος κάλεσε επίσης τα στελέχη του συνδυασμού του να μην απαντούν στις προκλήσεις και ανέφερε ότι κάποιοι θα κυκλοφορήσουν μέσα στην εβδομάδα και κίτρινα και πράσινα κασκόλ και θα εμφανίσουν περισσότερους έξω από τα εκλογικά τμήματα. «Δεν τους φοβόμαστε απλά τους αγνοούμε. Σεβόμαστε απλώς και τιμούμε τον πειραϊκό λαό και τα παιδιά μας», είπε και ευχαρίστησε όλα τα στελέχη και τους εθελοντές του συνδυασμού του.

Ο δήμαρχος Πειραιά είπε επίσης ότι θα καταστήσει την κυβέρνηση υπεύθυνη για την ήρεμη διεξαγωγή των εκλογών αυτή την εβδομάδα που ξεκινάει για ήρεμο και πολιτισμένο κλίμα και για εφαρμογή όλων των νόμων.

Υπογράμμισε επίσης ότι δεν πρόκειται ο ίδιος να επιτρέψει διχαστικά φαινόμενα, δήλωσε εγγυητής της ενότητας του Πειραιά και του πειραϊκού λαού και κάλεσε τους Πειραιώτες να είναι σε ετοιμότητα μάχης για τη δημοκρατία, μάχης για το ήθος στην πόλη.

Πανηγυρισμοί στο εκλογικό κέντρο του Γ. Μώραλη
Ικανοποίηση επικρατεί στο εκλογικό κέντρο του υποψήφιου δημάρχου Πειραιά με τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής», Γιάννη Μώραλη, με βάση τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα. Ο Γιάννης Μώραλης έκανε την πρώτη εμφάνισή του στις 20:50 στο εκλογικό κέντρο του, όπου πολύς κόσμος τον υποδέχτηκε με θερμό χειροκρότημα. Λίγο νωρίτερα είχε αφιχθεί για δεύτερη φορά, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του, ιδιοκτήτης και πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης. Οι δύο άνδρες είχαν θερμό εναγκαλισμό, την ώρα που οι υποστηρικτές τού συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» προσέδιδαν πανηγυρικό τόνο με ιαχές, κόρνες και καπνογόνα.

Ο Γιάννης Μώραλης περιορίστηκε στο ότι θα προβεί σε δηλώσεις μετά τα αποτελέσματα, ενώ ο Βαγγέλης Μαρινάκης αρκέστηκε να δηλώσει: «Ο Πειραιάς είναι νικητής. Θα δούμε τα αποτελέσματα και θα τα ξαναπούμε».

Παρόντες ήταν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής», Πέτρος Κόκκαλης, Ειρήνη Νταϊφά, Σταύρος Ελληνιάδης και Παναγιώτης Μελάς (πρώην βουλευτής) ανάμεσα σε άλλους. Ο πρώην δήμαρχος Πειραιά, Χρήστος Αγραπίδης που είναι και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του Γιάννη Μώραλη σ’ αυτές τις δημοτικές εκλογές, καθώς και ο πρώην δήμαρχος Πειραιά, Στέλιος Λογοθέτης είχαν φτάσει επίσης νωρίτερα. Για μεγάλο διάστημα στο εκλογικό κέντρο του Γιάννη Μώραλη παρέμεινε ο υποψήφιος στις εκλογές για την περιφέρεια Πέτρος Μαντούβαλος.

Ρυθμιστικός παράγοντας στο β’ γύρο ο Θ. Δρίτσας
Μετά τη δημοσίευση των πρώτων επισήμων αποτελεσμάτων, που τον φέρουν στην τρίτη θέση στον σημερινό πρώτο γύρο για τον δήμο του Πειραιά, ο υποψήφιος με τον συνδυασμό του «Λιμανιού της Αγωνίας» Θοδωρής Δρίτσας, έφθασε στο Κεντρικό Εκλογικό του Κέντρο, στην πλατεία Τερψιθέας και προέβη σε δηλώσεις.

«Δώσαμε έναν τίμιο αγώνα για την πόλη μας, παλέψαμε για να αλλάξει ο Πειραιάς για να αλλάξουμε την Ελλάδα. Ένα μεγάλο ποσοστό των πολιτών τού Πειραιά, μας τίμησε, ενέκρινε το πρόγραμμά μας και το μήνυμά μας. Είναι μεγάλο ποσοστό! Τους ευχαριστούμε, υποσχόμαστε ότι αυτά για τα οποία δεσμευτήκαμε αποτελούν διαρκή οδηγό για τη δράση μας για τον Πειραιά. Οργανωμένα συμφέροντα αποδείχτηκαν για μια ακόμη φορά στην πόλη μας ισχυρά. Και μάλιστα με δύο εκδοχές. Το προηγούμενο διάστημα εξηγήσαμε με κάθε δυνατό τρόπο τις αρνητικές συνέπειες που θα έχει για την πόλη και τους κατοίκους της μια επόμενη δημοτική Αρχή, είτε υπό τον κ. Μιχαλολιάκο, είτε υπό τον κ. Μώραλη και σε αυτό επιμένουμε. Οφείλουμε επίσης να εκφράσουμε την ανησυχία μας γιατί σε αυτές τις εκλογές, ο Πειραιάς έζησε στιγμές ντροπής για τη δημοκρατία και τον πολιτισμό μας. Καταγράφηκαν γεγονότα που θέτουν θέμα νομιμότητας της εκλογικής διαδικασίας.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για τον Πειραιά, την Περιφέρεια, για την Ελλάδα, για την Ευρώπη. Ο ελληνικός λαός και οι πολίτες του Πειραιά, δικαιούνται ένα άλλο μέλλον. Και θα το διεκδικήσουμε μαζί τους».

Ο κ. Δρίτσας πρόσθεσε πως τα επόμενα λεπτά, σκοπεύει να επικοινωνήσει τηλεφωνικά τόσο με τον κ. Μιχιαλολιάκο όσο και με τον κ. Μώραλη γιατί όπως τόνισε «αυτό μας επιτάσσει η αντίληψή μας για τη Δημοκρατία».

Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ- ΜΠΕ, σχετικά με το ενδεχόμενο να απευθύνει στους ψηφοφόρους του μήνυμα στήριξης ενός από τους κυρίους Μώραλη και Μιχαλολιάκο, ο κ. Δρίτσας δήλωσε ότι η όποια απόφαση για τη στάση που θα τηρήσει η παράταξή του θα αποφασισθεί από τη συνέλευση των υποψηφίων του συνδυασμού.

«Λήξαν» το επεισόδιο Μιχαλολιάκου-Μαρινάκη

Μπροστά ο Γιάννης Μώραλης στον δήμο Πειραιά