Θα καταφέρει η Huawei να μπει στην Αμερική;

Θα καταφέρει η Huawei να μπει στην Αμερική;

Μάλλον ναι...

του Άαρον Πρέσμαν

Η Huawei, ο κινεζικός γίγαντας τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, έχει κάνει τεράστια άλματα στην παγκόσμια αγορά κινητών τηλεφώνων, αλλά μέχρι τώρα οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν μείνει εκτός του …βεληνεκούς της.

Αυτό ίσως και να αλλάξει.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η εταιρεία βρίσκεται ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση συμφωνίας με την AT&T για την πώληση των συσκευών της στις ΗΠΑ. Αυτή θα είναι η πρώτη τέτοια συμφωνία της Huawei με αμερικανικό πάροχο κινητής τηλεφωνίας.

Εδώ και κάμποσους μήνες, η AT&T δοκιμάζει τα τηλέφωνα της Huawei και το τηλεφωνικό τσιπ Kirin για χρήση στο δίκτυο της AT&T.

Πλέον, φαίνεται ότι οι δύο πλευρές έχουν έρθει σε συμφωνία και η AT&T θα αρχίσει να διαθέτει τις συσκευές της Huawei απευθείας στους πελάτες το πρώτο μισό του 2018.

Την είδηση αποκάλυψε η τεχνολογική ιστοσελίδα The Information την περασμένη Παρασκευή.

Πριν από πέντε χρόνια, η Huawei είχε λιγότερο από 1% μερίδιο στην παγκόσμια αγορά κινητών τηλεφώνων. Πέρυσι, όμως, αναδείχθηκε τρίτη σε πωλήσεις παγκοσμίως με μερίδιο 10%, πίσω μόνο από την Apple και την Samsung. Με όρους μεριδίου αγοράς, τα κέρδη της μέχρι τώρα εστιάζονται στην Κίνα και άλλες αναδυόμενες αγορές.

Ο Ρίτσαρντ Γου, επικεφαλής του τμήματος καταναλωτικών ηλεκτρονικών της εταιρείας, δήλωσε στο Fortune ότι στόχος της Huawei είναι να ξεπεράσει την Apple και το μερίδιο αγοράς 15% που έχει κάποια στιγμή το ερχόμενο έτος.

Για να εισχωρήσει στην αγορά των ΗΠΑ, η Huawei προσφέρει ακριβότερα μοντέλα με premium χαρακτηριστικά όπως π.χ. κάμερες Leica. Όμως, κατά την παρουσίαση του νέου μοντέλου P10 στη Βαρκελώνη τον περασμένο Φλεβάρη, η εταιρεία δεν είπε τίποτα σχετικά με την ημερομηνία διάθεσής του στις ΗΠΑ.

Η Huawei αρνήθηκε να σχολιάσει τις φήμες περί συνεργασίας της με την AT&T, αλλά δήλωσε: «Στην αγορά των ΗΠΑ, εστιάζουμε στο ανοιχτό κανάλι διάθεσης, όπου τα βασικά μας προϊόντα – συμπεριλαμβανομένων και των Mate 9, Matebook X, MediaPad και Watch 2 – έχουν λάβει εξαιρετικά θετική ανατροφοδότηση».

Η AT&T αρνήθηκε να προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση.