«Θα καταρρίπτονται ρωσικά μαχητικά με εντολή Ερντογάν»

«Θα καταρρίπτονται ρωσικά μαχητικά με εντολή Ερντογάν»

Τι υποστηρίζει η εφημερίδα VATAN – Ξανά στο «κόκκινο» οι σχέσεις των δύο χωρών.

Λάδι…στη φωτιά των σχέσεων Τουρκίας – Ρωσίας βάζει δημοσίευμα της εφημερίδας VATAN, σύμφωνα με το οποίο η Τουρκία έχει αποφασίσει να κλιμακώσει την ένταση στις σχέσεις της με την Ρωσία. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα ο Ερντογάν φέρεται να έχει δώσει εντολή να καταρρίπτονται από εδώ και πέρα ρωσικά μαχητικά εάν παραβιάζουν τον τουρκικό εναέριο χώρο, όπως έγινε την Παρασκευή.

Ο Τούρκος πρόεδρος απέστειλε διάβημα διαμαρτυρίας στο Ρώσο Πρέσβη στην Άγκυρα τον οποίο κάλεσε στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών για τη νέα παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου από ρωσικό αεροσκάφος, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι επιθυμεί να συναντήσει προσωπικά στον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά δεν βρήσκει ανταπόκριση.

Σε δήλωσή του ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι αυτή η παραβίαση είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας της Ρωσίας να κλιμακώσει την κρίση στην περιοχή και πρόσθεσε ότι στην περίπτωση που η Ρωσία συνεχίσει να παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας θα είναι υποχρεωμένη να υποστεί τις συνέπειες. Όπως είπε επειδή ο εναέριος χώρος που παραβιάστηκε είναι ταυτόχρονα και εναέριος χώρος του ΝΑΤΟ παρακολουθεί το θέμα και το ΝΑΤΟ.

Όπως είπε οι επιθέσεις της Ρωσίας στην περιοχή δεν έχουν καμιά σχέση με το Ισλαμικό Κράτος και είναι καθαρό ότι έχουν μετατραπεί σε προσπάθειες να διατηρηθεί το καθεστώς της Συρίας.

Ραντάρ τόσο της Τουρκίας όσο και του ΝΑΤΟ εντόπισαν το ρωσικό αεροσκάφος που παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου. «Η Ρωσία δεν μπορεί να συγκαλύπτει τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας. Είναι αδύνατο να αποκρύψει κανείς ένα τέτοιο περιστατικό εφόσον έχει συμβεί ή να επινοήσει μια παραβίαση εάν αυτή δεν έχει συμβεί» επισήμανε ο Νταβούτογλου κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στο Ριάντ.

«Η Τουρκία δεν έχει σε καμία περίπτωση πρόθεση να κλιμακώσει την ένταση με τη Ρωσία, παραμένουμε ωστόσο ευαίσθητοι σχετικά με την προστασία του εναέριου χώρου μας» προσέθεσε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.

Διαβάστε ακόμη:
Η απάντηση του Πούτιν στις απειλές Ερντογάν