Θα πληρώνουν πλέον οι πελάτες των Starbucks με Bitcoin;

Θα πληρώνουν πλέον οι πελάτες των Starbucks με Bitcoin;

Η εταιρεία έρχεται με ανακοίνωσή της να ξεκαθαρίσει τη θέση της.

Η Starbucks ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα αντάλλασσε Bitcoin, στο πλαίσιο της συνεργασίας «Bakkt» με τη Microsoft και το International Exchange (ιδιοκτήτρια του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης). Ένα συνονθύλευμα ειδησεογραφικών τίτλων υποστήριζε ότι η ανακοίνωση αυτή σήμαινε ότι οι πελάτες θα μπορούσαν πλέον να πληρώσουν για τα ροφήματά τους χρησιμοποιώντας Bitcoin.

Ο ενθουσιασμός ήταν άμεσος και προέκυψε επειδή, όπως το έθεσε το περιοδικό Motherboard, μέχρι σήμερα «είναι ουσιαστικά αδύνατον να αγοράσεις το ο,τιδήποτε φυσιολογικό με Bitcoin».

Βέβαια, τα πράγματα αλλάζουν βάσει της πιο πρόσφατης ανακοίνωσης της Starbucks. Συγκεκριμένα, οι πελάτες δεν θα μπορούν τελικά να πληρώνουν με Bitcoin, αλλά θα μπορούν να μετατρέπουν τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία τους, όπως το Bitcoin, σε αμερικανικά δολάρια, τα οποία στη συνέχεια θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν στα Starbucks.

Πέρα από τις παραδοσιακές κάρτες ή μετρητά, οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν για τα προϊόντα Starbucks που αγοράζουν και με τη δημοφιλή εφαρμογή της εταιρείας, η οποία φέρεται να ξεπερνά το Apple Pay, το Google Pay και το Samsung Pay.