«Θα συμφωνήσουμε τις επόμενες μέρες»

«Θα συμφωνήσουμε τις επόμενες μέρες»

Ο Ισπανός ΥΠΟΙΚ τόνισε ότι μια συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών είναι ζωτικής σημασίας.

Την πεποίθηση ότι τις επόμενες ημέρες θα επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της από την Ευρωζώνη εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας, Λουίς ντε Γκίντος. Μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση στη Μαδρίτη, ο Ισπανός ΥΠΟΙΚ τόνισε ότι μια συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών είναι ζωτικής σημασίας.

O έντιμος αμοιβαία επωφελής συμβιβασμός παραμένει ζητούμενο, πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα, δήλωσε ο υπουργός Eργασίας, Πάνος Σκουρλέτης. Χαρακτήρισε, μιλώντας στο «Κόκκινο», ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί για τις διαπραγματεύσεις με του δανειστές, την…

θετική αναφορά του διεθνούς γραφείου εργασίας στην νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης που επαναφέρει μεταξύ άλλων τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Συμφωνία «μια κι έξω» που θα θέτει τέλος στα προαπαιτούμενα και, τουλάχιστον, θα προδιαγράφει λύσεις για το υπέρογκο δημόσιο χρέος και την χρηματοδότηση-ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, επιδιώκει η ελληνική κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

Μιλώντας στον…”ΣΚΑΙ” τόνισε πως η χώρα μας δεν ζητά «νέα δάνεια», αλλά «αναπτυξιακή βοήθεια».

Ο κ. Φίλης δήλωσε απόλυτα βέβαιος ότι η συμφωνία που θα κατατεθεί στη Βουλή, με την εισήγηση του πρωθυπουργού, θα ψηφιστεί χωρίς κανένα πρόβλημα από την κυβερνητική πλειοψηφία, καθώς θα περιέχει όλα τα στοιχεία που επιζητεί η ελληνική κυβέρνηση. Αρνήθηκε ακόμα και να αναφερθεί σε διαφορετικά ενδεχόμενα, σχολιάζοντας ότι τέτοιες εικασίες «είναι υπονομευτικές του πολιτεύματος».

Διευκρίνισε ωστόσο πως αν οι εταίροι-πιστωτές παρουσιάσουν στην Ελλάδα ένα «τελεσίγραφο» και απαιτήσουν τη συναίνεσή της, τότε θα κληθεί να «απαντήσει ο λαός» με δημοψήφισμα, όχι με προσφυγή σε πρόωρες εκλογές.