Θέλετε να γίνετε CEO μέχρι τα 30; Δείτε τι πρέπει να κάνετε

Θέλετε να γίνετε CEO μέχρι τα 30; Δείτε τι πρέπει να κάνετε
Photo: Ingram Publishing

Ένα διευθυντικό στέλεχος εταιρείας τεχνολογίας εξηγεί πώς μπορεί κανείς να αναλάβει θέση διευθύνοντος συμβούλου πριν την ηλικία των 30.

«Το να αναλάβει κανείς σήμερα διευθυντική θέση –ειδικά σε μία εταιρεία τεχνολογίας ή μία startup- διαφέρει πολύ σε σχέση με το παρελθόν», σημειώνει ο John Schwarz και εξηγεί: «οι δεξιότητες που χρειάζεται κανείς για να φτάσει στην κορυφή της εταιρικής ιεραρχίας είναι πάντοτε οι ίδιες. Πρόκειται συνήθως για δεξιότητες που χρειάζονται χρόνια πείρας για να αποκτηθούν, ωστόσο υπάρχει τρόπος να ξεπεράσει κανείς αυτόν τον σκόπελο».

Οι τρεις δεξιότητες που χρειάζεται κανείς για να φτάσει στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου μέχρι τα 30 του είναι, σύμφωνα με τον John Schwarz, οι εξής:

1. Φτιάξτε μία ομάδα που να αντισταθμίζει τις ατέλειές σας

Ακόμα και ένα έμπειρος στέλεχος χρειάζεται ανθρώπους που να μπορούν να του προσφέρουν καθοδήγηση, ιδίως σε θέματα που είναι εκτός του πεδίου των γνώσεών του. Ειδικά για τα νεότερα σε ηλικία στελέχη, αυτό είναι απαραίτητο για να αποφευχθούν σοβαρά λάθη. Η έλλειψη εμπειρίας μπορεί να οδηγήσει σε πολύ οδυνηρές συνέπειες, όπως στην πρόσληψη λάθος ανθρώπων ή στην κατασπατάληση χρημάτων.

2.Χρησιμοποιήστε τη δύναμη της θετικής και αρνητικής σκέψης

Αν ξεκινάτε μια επιχείρηση όταν είστε ακόμα στη δεκαετία των 20, θα έχετε μερικά πλεονεκτήματα και πολλά μειονεκτήματα. Το μυστικό για να καταφέρετε να τα βγάλετε πέρα είναι να δίνετε σε καθένα από αυτά την βαρύτητα που του αντιστοιχεί και να λαμβάνετε μέτρα για την βελτίωση των ατελειών σας.

3. Να είστε ταπεινοί

Οι ηγέτες πρέπει να επιδεικνύουν ταπεινοφροσύνη, κυρίως απέναντι στους υπαλλήλους τους. Στην πραγματικότητα, η πνευματική ταπεινότητα – η ικανότητα να κάνει κανείς ένα βήμα πίσω και να ενστερνιστεί τις ιδέες των άλλων θεωρείται σπουδαία αρετή, ενώ για την Google αποτελεί το πιο σημαντικό κριτήριο για την πρόσληψη νέων υπαλλήλων.