Θέλεις να γίνεις διευθύνων σύμβουλος για ένα μήνα;

Ο Όμιλος Adecco λανσάρει σε 30 χώρες το πρόγραμμα «CEO for One Month».

Η αναρρίχηση στο εσωτερικό μιας εταιρείας και η ανάληψη ολοένα και περισσότερων καθηκόντων, αποτελούν το «α και το ω» για κάποιον που έχει ως στόχο την καριέρα.  Ειδικά όταν πρόκειται για διοικητικές θέσεις, που εκτός από εξουσία, προσφέρουν και κύρος, ακόμα και οι λιγότερο φιλόδοξοι κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να τις κατακτήσουν.

Ο Όμιλος Adecco, ηγέτης στον τομέα της παροχής υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού παγκοσμίως, δίνει τη δυνατότητα σε νέους από 30 χώρες ανά τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, να ζήσουν το όνειρο, υποβάλλοντας αίτηση στο πρόγραμμα «CEO for One Month». Πρακτικά αυτό σημαίνει ,ότι οι τελικοί επιλαχόντες θα βιώσουν την εμπειρία του να γίνουν Διευθύνοντες Σύμβουλοι της Adecco στις χώρες τους, και θα εργαστούν δίπλα στις ομάδες ανώτερων διοικητικών στελεχών της Adecco σε κάθε χώρα.

Βάσει του προγράμματος ένας εκ των συμμετεχόντων, θα επιλεγεί μέσα από ενδελεχή διαδικασία αξιολόγησης και θα έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει στη Ζυρίχη και να εργαστεί επίσης ως CEO για ένα μήνα, αυτή τη φορά δίπλα στον CEO του Ομίλου, Patrick De Maeseneire. Υπό την καθοδήγηση του κ. De Maeseneire, ο τελικός επιτυχών σε παγκόσμιο επίπεδο, θα δει στην πράξη πώς διοικείται μια εταιρεία με 32.000 εργαζόμενους και έσοδα που φτάνουν τα €19,5 εκατομμύρια, ενώ ταυτόχρονα θα λάβει και έναν ικανοποιητικό μισθό για τον χρόνο που θα απασχοληθεί στο εν λόγω πρόγραμμα.

CEO FOR ONE MONTH

Στο πρόγραμμα Adecco Way to WorkTM, προβλέπεται μάλιστα πως οι νέοι θα να εκπαιδευτούν απ’ ευθείας από τα υψηλόβαθμα στελέχη μίας εταιρείας που συμπεριλαμβάνεται στη λίστα Fortune 500. Η διαδικασία έχει ως εξής: αφού οι υποψήφιοι υποβάλουν την αίτησή τους μέσω της εφαρμογής «CEO for One Month» θα επιλεγούν 30 συνολικά άτομα, τα οποία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού θα παρακολουθήσουν πρακτική άσκηση ενός μήνα, ενώ οι δέκα πιο επιτυχημένοι «Local CEOs» θα προχωρήσουν σε Boot Camp – τελικό γύρο αξιολόγηση – για την ανάδειξη του καλύτερου εξ’ αυτών.

Η Paola Ospina από την Κολομβία, ανακηρύχτηκε «CEO for One Month» για το 2014 και μετά τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα, της προσφέρθηκε μια θέση στο τμήμα Marketing της Adecco Ισπανίας.

Σε δηλώσεις του ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Adecco, Patrick De Maeseneire, εστίασε στην ανεργία που μαστίζει τους νέους σε παγκόσμιο επίπεδο, υπογραμμίζοντας πως περίπου 75 εκατομμύρια νέοι άνθρωποι σήμερα είναι χωρίς δουλειά. «Με το πρόγραμμα ‘CEO for One Month’, η Adecco αναλαμβάνει δράση για να βοηθήσει τους νέους να βελτιώσουν την απασχολησιμότητά τους. Η εκπαίδευση και η κατάρτιση μέσω της εργασίας είναι οι αποτελεσματικότερες μέθοδοι ανάπτυξης ταλέντων. Ωστόσο, λόγω των κενών στο εκπαιδευτικό σύστημα ή της έλλειψης ευκαιριών, πάρα πολλοί νέοι δεν έχουν την βασική εμπειρία που οι εταιρείες χρειάζονται. Θέλουμε να προστατεύσουμε μια ολόκληρη γενιά από το να χάσει τα όνειρά της. Αυτό το πρόγραμμα αποδεικνύει στην πράξη ότι τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα».

Για μια μοναδική εργασιακή εμπειρία σε έναν νέο άνθρωπο, μία εμπειρία που θα ενδυναμώσει και θα αναδείξει τις ικανότητες και τις δεξιότητές του, ενώ ταυτόχρονα θα αποτελέσει και ισχυρό εφόδιο για την μετέπειτα εργασιακή του πορεία έκανε λόγο ο Γενικός Διευθυντής της Adecco Ελλάδας, Κωνσταντίνος Μυλωνάς. «Στην Adecco στεκόμαστε πάντα δίπλα στους νέους υποψήφιους και κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας για “better work, better life” δημιουργώντας αξιόλογες ευκαιρίες σταδιοδρομίας. Προσωπικά, ανυπομονώ να δουλέψω πλάι στον ταλαντούχο αυτόν υποψήφιο και να μοιραστώ μαζί του τη γνώση και την εμπειρία μου, συμβάλλοντας όσο καλύτερα μπορώ στην εργασιακή του κατάρτιση».
Για να μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα ‘CEO for One Month’, επισκεφθείτε την ιστοσελίδαwww.adeccowaytowork.com , όπου και θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για τον τρόπο υποβολής αιτήσεων συμμετοχής.

Σχετικά άρθρα