«Θερμό» επεισόδιο Κωνσταντοπούλου – Τσακαλώτου στη Βουλή

«Θερμό» επεισόδιο Κωνσταντοπούλου – Τσακαλώτου στη Βουλή
ΒΟΥΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ

Η πρόεδρος της Βουλής κατηγόρησε τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ για στοχοποίηση.

Τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, κατηγόρησε στη Βουλή η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναφέροντας ότι με τη δηλωσή του (εξερχόμενος του ξενοδοχείου στο οποίο διαξήχθηκαν οι διαπραγματεύσεις) στοχοποίησε την ίδια ως πρόεδρο του Σώματος.

Η κ. Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε ως απαράδεκτους τους υπαινιγμούς ότι όποιος αντιτίθεται στο «κατεπείγον» είναι σύμμαχος των εχθρών της χώρας. Αναφερόμενη στην εισαγωγή του νομοσχεδίου στη Βουλή σημείωσε ότι «δεν υπήρξε καμία εξήγηση από τον υπουργό σχετικά με αυτόν τον αιφνιδιασμό».

Απευθυνόμενη στον κ. Τσακαλώτο, η πρόεδρος της Βουλής τόνισε: «Πώς τολμάτε να αποδίδετε δόλο σε προέδρους επιτροπών της Βουλής και στην πρόεδρο της Βουλής που προσπαθούν να περιφρουρήσουν τη διαδικασία στη Βουλή;».

Επέλεξε επίσης να απευθυνθεί και στον κ. Φλαμπουράρη και τις αναφορές του περί Φρόιντ, λέγοντας ότι «τα εργαλεία της ψυχιατρικοποίησης και της αποδόμησης της προσωπικότητας είναι εργαλεία που χρησιμοποίησαν τα πιο απολυταρχικά καθεστώτα και αυτοί από τους οποίους υπέφερε η Αριστερά. Γιατί ξεκινήσατε αυτή την στοχοποίηση πώς τολμάτε να στοχοποιείτε την Πρόεδρο της Βουλής».

Ως άλλη μια τακτική για να ροκανίσει το χρόνο, χαρακτήρισε την παρέμβαση της προέδρου της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Όπως είπε «δεν μπορώ να καταλάβω την έλλειψη χιούμορ για αυτό το αστειάκι” (σ.σ. τη δήλωσή του έξω από το ξενοδοχείο). Και πρόσθεσε ότι οτιδήποτε άλλο δεν τον αφορά.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη συμφωνία στο Χίλτον, ο κ. Τσακαλώτος ερωτηθείς σχετικά με το αν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα για τα επόμενα βήματα για το δάνειο και το πότε θα κατατεθεί η συμφωνία στη Βουλή , απάντησε λέγοντας πως… «ζωής θέλοντος» θα γίνουν, τονίζοντας πως εκείνος δεν ξέρει αυτά τα διαδικαστικά και ότι ασχολείται μόνο με τη διαπραγμάτευση.

Το πρωτοσέλιδο που εξόργισε την Κωνσταντοπούλου
Η πρόεδρος της Βουλής έκανε επίσης λόγο για «νεο-αυριανικές» μεθόδους. Επικαλέστηκε μάλιστα το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Kontra News, το οποίο την στοχοποιεί, αλλά και προηγούμενα πρωτοσέλιδα της ίδιας εφημερίδας που επιτίθενται στον ΣΥΡΙΖΑ.