Θύελλα αντιδράσεων: Η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης δήλωσε ότι τα μαύρα παιδιά στο Μπρονξ δεν γνωρίζουν τη λέξη «υπολογιστής»

Θύελλα αντιδράσεων: Η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης δήλωσε ότι τα μαύρα παιδιά στο Μπρονξ δεν γνωρίζουν τη λέξη «υπολογιστής»
New York Governor Kathy Hochul speaks before US President Joe Biden delivers remarks on "how the CHIPS and Science Act and his Investing in America agenda are growing the economy and creating jobs," at the Milton J. Rubenstein Museum in Syracuse, New York, on April 25, 2024. (Photo by ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP) Photo: AFP
Μέχρι το βράδυ της Δευτέρας, η Hochul είχε ζητήσει συγγνώμη. «Έκανα λάθος και λυπάμαι γι' αυτό», δήλωσε.

Η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Kathy Hochul, πήρε πίσω γρήγορα σχόλια που έκανε τη Δευτέρα, αφού δέχτηκε θύελλα επικρίσεων επειδή είπε ότι τα μαύρα παιδιά στο Μπρονξ δεν γνωρίζουν τη λέξη «υπολογιστής».

Η Hochul σκόπευε με την εμφάνισή της στο Παγκόσμιο Συνέδριο του Milken Institute στην Καλιφόρνια τη Δευτέρα να παρουσιάσει την Empire AI, την κοινοπραξία ύψους 400 εκατ. δολαρίων της οποίας ηγείται για τη δημιουργία ενός κέντρου υπολογιστών τεχνητής νοημοσύνης στα βόρεια της πολιτείας της Νέας Υόρκης. Αντ’ αυτού, έκανε μια δήλωση, για την οποία μετάνιωσε γρήγορα.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε, ξέρετε, νεαρά μαύρα παιδιά που μεγαλώνουν στο Μπρονξ και δεν ξέρουν καν τι είναι η λέξη “υπολογιστής”», είπε και πρόσθεσε: «Δεν ξέρουν, δεν γνωρίζουν αυτά τα πράγματα».

Οι αντιδράσεις ήταν σφοδρές. Η Amanda Septimo, μέλος της πολιτειακής συνέλευσης της Νέας Υόρκης που εκπροσωπεί το νότιο Μπρονξ, χαρακτήρισε τα σχόλια της Hochul «επιβλαβή, βαθιά παραπληροφορημένα και πραγματικά αποκρουστικά». Είπε στο X ότι «η επανάληψη επιβλαβών στερεοτύπων για μια από τις πιο υποβαθμισμένες κοινότητές μας διαιωνίζει μόνο τα συστήματα κακοποίησης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η συνάδελφος βουλευτής και κάτοικος του Μπρονξ Karines Reyes δήλωσε ότι ενοχλήθηκε βαθιά από τα σχόλια και προέτρεψε την Hochul να «βελτιωθεί». «Τα παιδιά μας είναι έξυπνα, λαμπρά, εξαιρετικά ικανά και αξίζουν με το παραπάνω κάθε ευκαιρία που παρέχεται σε άλλα παιδιά», δήλωσε, σύμφωνα με τον Guardian.

Λίγες δημόσιες προσωπικότητες ήταν διατεθειμένες να προσφέρουν στήριξη στον κυβερνήτη. Μεταξύ αυτών ήταν ο πρόεδρος της πολιτειακής συνέλευσης, Carl Heastie, ο οποίος δήλωσε ότι τα λόγια της ήταν «άκομψα και οδυνηρά», αλλά δεν αντανακλούσαν «το πού βρίσκεται η καρδιά της».

Μέχρι το βράδυ της Δευτέρας, η Hochul είχε ζητήσει συγγνώμη. «Έκανα λάθος και λυπάμαι γι’ αυτό», δήλωσε.

Σε δήλωσή της προς τα μέσα ενημέρωσης, είπε: «Φυσικά και τα μαύρα παιδιά στο Μπρονξ γνωρίζουν τι είναι οι υπολογιστές – το πρόβλημα είναι ότι πολύ συχνά δεν έχουν πρόσβαση στην τεχνολογία που απαιτείται για να μπουν σε τροχιά για υψηλόμισθες θέσεις εργασίας σε αναδυόμενες βιομηχανίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: