Θύμα Κινέζων χάκερ το Στέιτ Ντιπάρτμεντ – Yπέκλεψαν 60.000 email

Θύμα Κινέζων χάκερ το Στέιτ Ντιπάρτμεντ – Yπέκλεψαν 60.000 email
epa06053458 A mirror reflects a computer screen displaying binary code in Taipei, Taiwan, 28 June 2017. Kaspersky Lab reported that the malware, despite resembling 'Petya' malware that affected computers last year, is believed to be a new type of ransomware, which the cybersecurity company called 'ExPetr'. The ransomware has reportedly affected mostly Ukraine and Russia and several cases were also found in Poland, Italy, Britain, Germany, France, the US and several other countries, with around 2,000 cases reported so far. The ransomware has reportedly affected US pharmaceutical giant Merck, Russia's oil producer Rosneft, Ukrainian central bank, Spanish food company Mondelez, Australia's Cadbury chocolate factory and French shipping company TNT, among other global companies. EPA/RITCHIE B. TONGO
Η πλειοψηφία των εργαζομένων, των οποίων κλάπηκαν τα email, εργάζονταν σε υποθέσεις που αφορούσαν στην Ανατολική Ασία και τον Ειρηνικό.

Κινέζοι χάκερς υπονόμευσαν την πλατφόρμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Microsoft τον Μάιο και κατάφεραν να υποκλέψουν email από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ , δήλωσε στο Reuters την Τετάρτη στέλεχος της Γερουσίας των ΗΠΑ.

Ο συγκεκριμένος υπάλληλος, ο οποίος παρακολούθησε μια συνάντηση αξιωματούχων πληροφορικής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ νωρίτερα την Τετάρτη, είπε ότι αξιωματούχοι ανέφεραν στους νομοθέτες ότι κλάπηκαν 60.000 email από 10 διαφορετικούς λογαριασμούς του υπουργείου.

Αν και τα ονόματα των θυμάτων δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, όλα εκτός από ένα εργάζονταν σε υποθέσεις που αφορούσαν στην Ανατολική Ασία και τον Ειρηνικό, υποστήριξε.

Ο υπάλληλος, ο οποίος εργάζεται για τον γερουσιαστή Έρικ Σμιτ, μοιράστηκε λεπτομέρειες της ενημέρωσης με την προϋπόθεση ότι δεν θα αποκαλυφθεί η ταυτότητά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Microsoft νωρίτερα αυτό το μήνα δήλωσε ότι ένα hack ανώτερων αξιωματούχων των υπουργείων Εξωτερικών και Εμπορίου των ΗΠΑ προήλθε από την παραβίαση του εταιρικού λογαριασμού ενός μηχανικού της.

“Πρέπει να σκληρύνουμε τις άμυνές μας απέναντι σε τέτοιου είδους κυβερνοεπιθέσεις και εισβολές”, δήλωσε ο γερουσιαστής Σμιτ σε μια δήλωση, την οποία που μοιράστηκε ο υπάλληλος με email στο Reuters.

“Πρέπει να εξετάσουμε διεξοδικά την εξάρτηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης από έναν μόνο προμηθευτή ως πιθανό αδύναμο σημείο”, πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: