Θύμα κυβερνοεπίθεσης από τη Ρωσία η Microsoft – Στόχος τα εσωτερικά συστήματα

Θύμα κυβερνοεπίθεσης από τη Ρωσία η Microsoft – Στόχος τα εσωτερικά συστήματα
(FILES) In this file photo taken on March 5, 2018 the logo of French headquarters of American multinational technology company Microsoft, is pictured in Issy-Les-Moulineaux, a Paris suburb. - Software giant Microsoft will let employees work from home permanently if they choose to, US media reported on October 9, 2020, becoming the latest employer to expand work-from-home provisions prompted by the Covid-19 pandemic. (Photo by GERARD JULIEN / AFP) Photo: AFP
Η Midnight Blizzard απέκτησε πρόσβαση σε ορισμένα από τα αποθετήρια πηγαίου κώδικα και τα εσωτερικά συστήματά της εταιρείας.

Η Microsoft ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η -υποστηριζόμενη από την κυβέρνηση της Ρωσίας- ομάδα χάκερ Midnight Blizzard απέκτησε πρόσβαση σε ορισμένα από τα αποθετήρια πηγαίου κώδικα και τα εσωτερικά συστήματά της, μετά από ένα χάκινγκ που εντοπίστηκε από την αμερικανική εταιρεία τον Ιανουάριο.

Οι χάκερ αύξησαν τον όγκο ορισμένων πτυχών της επίθεσης έως και 10 φορές τον Φεβρουάριο, σε σύγκριση με τον ήδη μεγάλο όγκο που είδαμε τον Ιανουάριο του 2024, υποστήριξε ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός.

Πρόσθεσε ότι η Midnight Blizzard προσπαθεί να χρησιμοποιήσει μυστικά διαφόρων τύπων που έχει βρει και τα οποία μοιράστηκαν με τους πελάτες της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com