Θολό το τοπίο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Θολό το τοπίο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Αμφισβητείται η είδηση της επανέναρξης της λειτουργίας του ιδρύματος - Καθαιρέθηκε το ΔΣ του συλλόγου διοικητικών υπαλλήλων μετά από μυστική ψηφοφορία.

Ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί ότι η απεργιακή κινητοποίηση στο πανεπιστήμιο Αθηνών έχει λήξει εξέδωσε το προεδρείο του συλλόγου των διοικητικών υπαλλήλων μετά τη σημερινή του συνεδρίαση.

Στην ανακοίνωση του προεδρείου του συλλόγου επισημαίνεται ότι στην χθεσινή γενική συνέλευση, κατά την οποία προκηρύχθηκαν δύο νέες 24ωρες απεργίες από τους περίπου 200 παριστάμενους, δεν υπήρξε απαρτία.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων αναφέρουν ότι αυθαίρετα το προεδρείο ανακοίνωσε τη λήξη της απεργίας. Είχε προηγηθεί μυστική ψηφοφορία κατά την οποία καθαιρέθηκε το ΔΣ του συλόγου των διοικητικών υπαλλήλων, με 210 ναι, 11 όχι, 10 λευκά. Σύμφωνα με τους απεργούς, η απόφαση της ανακοίνωσης για το άνοιγμα του πανεπιστημίου πραγματοποιήθηκε μονομερώς από πλευράς προεδρείου, ενώ αμφισβητούν και τον ισχυρισμό μη απαρτίας.

Την Παρασκευή 13/12 είναι προγραμματισμένη νέα γενική συνέλευση κατά την οποία θα αποφασιστούν περαιτέρω κινητοποιήσεις. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι και αύριο, η απεργία των διοικητικών του ΕΚΠΑ συνεχίζεται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ