Τι απαντά η Vodafone για τη Cyta και τη Forthnet

Τι απαντά η Vodafone για τη Cyta και τη Forthnet

Τον απολογισμό της χρονιάς έκανε ο CEO της εταιρείας, Γλαύκος Περσιάνης απατώντας για τα σενάρια της επόμενης μέρας.

Ο μεγάλος στόχος και η πρόκληση της διοίκησης της Vodafone για την τρέχουσα χρονιά ήταν αναμφίβολα η ενσωμάτωση της Hellas Online στον βασικό της κορμό καθώς και η υλοποίηση επενδύσεων στη βελτίωση των υπηρεσιών. Αυτό ειπώθηκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποίησε η Vodafone Ελλάδος, παρουσία δημοσιογράφων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone Hellas, Γλαύκος Περσιάνης τόνισε πως παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η αγορά και ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών, το 2015 ήταν για την εταιρεία του, μια πολύ καλή χρονιά. «Προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε καθημερινά σε θέματα εξυπηρέτησης πελατών και δεν είναι τυχαίο που είμαστε πρώτοι σε ότι αφορά τους δείκτες ικανοποίησης πελατών».

Υπενθύμισε πως από το 2008 μέχρι και σήμερα η εταιρεία έχει επενδύσει περισσότερα από 1,2 δισ. ευρώ στην ελληνική αγορά και δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει τις επενδύσεις και τα επόμενα χρόνια. Υπογράμμισε δε πως είναι η πρώτη φορά που μετά από 10 χρόνια η εταιρεία θα καταγράψει θετικό πρόσημο στα έσοδα από υπηρεσίες. Ήδη τα στοιχεία α΄ εξαμήνου εμφανίζουν το εν λόγω μέγεθος ενισχυμένο κατά 0,1% έπειτα από πτώση 14,9% που κατεγράφη κατά τα οικονομικά έτη 2013 -2014.

Κάνοντας έναν απολογισμό ο Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone αναφέρθηκε στην επιτυχημένη πορεία που είχαν οι υπηρεσίες Cloud για τις επιχειρήσεις, στο CU Around που αφορά νεαρότερες ηλικιακές κατηγορίες, καθώς και στο ειδικό πακέτο της εταιρείας για τον ξενοδοχειακό κλάδο που αφορά CRM και τηλεπικοινωνίες. Παράλληλα, η Vodafone εντός της τρέχουσας χρονιάς πρόσθεσε 42.000 νέους πελάτες σταθερής τηλεφωνίας και 58.000 πελάτες συμβολαίου κινητής.

Επιπρόσθετα, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ανάγκη ύπαρξης ενός υγιούς ανταγωνιστικού περιβάλλοντος που θα ευνοήσει τόσο τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο όσο και τους τελικούς καταναλωτές. «Η χώρα χρειάζεται σωστό ανταγωνισμό. Δεν πρέπει να ξανάρθει το φαινόμενο μονοπωλίου στην τηλεόραση στην αγορά premium περιεχομένου. Ζητάμε κανόνες από το κράτος».

Τέλος μίλησε για τον τρόπο που χειρίστηκε η διοίκηση της Vodafone Ελλάδος την επιβολή των capital controls, η οποία χωρίς να χάσει χρόνο προχώρησε στην παροχή προσφοράς δωρεάν επικοινωνίας στους συνδρομητές της για μια εβδομάδα, ενώ πλήρωσε με μετρητά όλους τους εργαζομένους.

Ερωτηθείς για τη Cyta και για το αν τελικά το επικείμενο deal βρίσκεται στα σκαριά ο κ. Περσιάνης απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η υπόθεση έχει «παγώσει» καθώς δεν έχει ξεκινήσει καν η διαδικασία πώλησης.

Όσο για το ενδιαφέρον της Vodafone απέναντι στη Forthnet αυτό παραμένει ενεργό, αλλά δεν είναι σίγουρο για πόσο ακόμα. «Υπάρχει δυστοκία στο να καταλήξουμε με τη Forthnet. Κάθε μήνας που περνάει ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες να κλείσει η συμφωνία διότι η αξία συμπιέζεται». Πρόσθεσε δε πως μολονότι η Vodafone έχει υποβάλλει προσφορά εντούτοις δεν έχει λάβει ακόμη καμία απάντηση.