Τι απαντά ο Λεβέντης στα σενάρια κυβερνητικής συνεργασίας

Τι απαντά ο Λεβέντης στα σενάρια κυβερνητικής συνεργασίας

Ο Φλαμπουράρης δεν μου είπε ποτέ να συνεργαστούμε, ξεκαθαρίζει ο επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων.

«Αισθάνεται ανασφαλής ο Καμμένος εκεί που βρίσκεται», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης, αναφερόμενος στη συμμετοχή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στην κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι «όσο μένει με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα εξαφανιστεί από την πολιτική».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 εκτίμησε ότι «το φάουλ με το σύμφωνο και τον στρατό, δεν το έκανε τυχαία ο Καμμένος» και προέβλεψε ότι «θα κάνει και τρίτο».

Διευκρινίζοντας χθεσινές του δηλώσεις, για το ρόλο του Κώστα Καραμανλή, είπε ότι έγινε παρανόηση: «Εγώ δεν είπα ότι ο Καραμανλής κινεί τα νήματα από το παρασκήνιο. Η αγωνία κάνει τον Καραμανλή να αισθάνεται ότι πρέπει να γίνει οικουμενική κυβέρνηση». Διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν έχει μιλήσει με τον πρώην πρωθυπουργό.

Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας αναζητά κάποιο δεκανίκι, δεν θα το βρει στη ΝΔ

Απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από τη συνταγματική αναθεώρηση, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. «Ο κ. Τσίπρας αναζητά κάποιο δεκανίκι, δεν θα το βρει στη ΝΔ, ας το βρει στον κ. Λεβέντη» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης στον ΣΚΑΙ. «Αν δεν έχει τους 153, να παραιτηθεί και να ανοίξει το θέμα σχηματισμού νέας κυβέρνησης» είπε χαρακτηριστικά.

Για τον ρόλο του κ. Καραμανλή στις εσωκομματικές εκλογές, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε: «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο κ. Καραμανλής είναι παντελώς αμέτοχος σε αυτές τις συζητήσεις… Διαχωρισμοί “Μητσοτακικών”-“Κραμανλικών” δεν υπάρχουν στη ΝΔ του 2016… Θεωρώ ότι βασική παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή είναι να είσαι χρήσιμος, και όχι αρεστός, και η διαφύλαξη της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας».