Τι είπε η Goldman Sachs στους πελάτες της για το bitcoin

Τι είπε η Goldman Sachs στους πελάτες της για το bitcoin
Photo:
Αλλάζει η διάθεση… - ΕTF και θεσμικοί επενδυτές οδηγούν το ράλι  

Ολοένα και περισσότερα τραπεζικά ιδρύματα βλέπει να «βυθίζονται» στην αγορά των κρυπτονομισμάτων η αμερικανική τράπεζα Goldman Sachs, όπως αποκαλύπτει ο επικεφαλής ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων της επενδυτικής τράπεζας, Mathew McDermott, σημειώνοντας ότι μέχρι τώρα η δράση των τιμών του bitcoin καθοδηγούνταν κυρίως από ιδιώτες επενδυτές. 

«Άρχισαν τα όργανα, πλέον βλέπουμε να μπαίνουν και θεσμικοί» τόνισε, προσθέτοντας ότι η όρεξη έχει «ανοίξει». Ο λόγος; Αν μη τι άλλο, τα ETF του Bitcoin προκάλεσαν μια «ψυχολογική μετατόπιση»

Σύμφωνα με τον Mathew McDermott, που μίλησε για την κρυπτογράφηση στο συνέδριο Digital Asset Summit (DAS) στο Λονδίνο την Τρίτη 20 Μαρτίου, η Goldman Sachs άνοιξε γραφείο συναλλαγών κρυπτογράφησης το 2021 και συνεχίζει να βασίζεται σε αυτό.

Ειρήσθω εν παρόδω, η τιμή του Bitcoin, αφού εκτινάχθηκε σε ιστορικά υψηλά την περασμένη εβδομάδα, υπέστη διόρθωση, υποχωρώντας κάτω από τα 63.000 δολάρια. 

Σχολιάζοντας την πρόσφατη άνοδο της τιμής του bitcoin, ο McDermott τόνισε: «Η δράση των τιμών … εξακολουθεί να οφείλεται στους μικρο-traders. Αλλά πλέον μπαίνουν και οι θεσμικοι… Αλλάζει το πράγμα. 

Το περασμένο έτος ήταν δύσκολο, αλλά το 2024 είδαμε μια μεγάλη αλλαγή όχι μόνο όσον αφορά τους τύπους πελατών αλλά και όσον αφορά τους όγκους. Τα ETF που κυκλοφόρησαν στις αρχές Ιανουαρίου προκάλεσαν μια ψυχολογική μετατόπιση».

Scalability

Μεγάλες τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Goldman Sachs, έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στις δυνατότητες της τεχνολογίας blockchain πέρα από τα κρυπτονομίσματα, πιστεύοντας ότι θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στις συναλλαγές περιουσιακών στοιχείων, επιτρέποντας την έκδοση ψηφιακών εκδόσεων παραδοσιακών περιουσιακών στοιχείων, όπως ομόλογα. Ενώ τα πιλοτικά έργα έχουν δείξει πολλά υποσχόμενα, εκδόσεις για αυτά τα ψηφιακά στοιχεία δεν έχουν ακόμη υλοποιηθεί.

Σύμφωνα με τον McDermott, «με την πάροδο του χρόνου θα αρχίσουμε να βλέπουμε περισσότερες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων να γίνονται token και να κάνουν scale up – αλλά αυτό ίσως αυτό πραγματοποιηθεί ένα ή δύο χρόνια αργότερα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: