Η δήλωση Λαγκάρντ για τα επιτόκια που «θολώνει» το τοπίο: «Δεν μπορούμε να δεσμευτούμε για την πορεία τους»

Η δήλωση Λαγκάρντ για τα επιτόκια που «θολώνει» το τοπίο: «Δεν μπορούμε να δεσμευτούμε για την πορεία τους»
epa07816090 European Central Bank (ECB) president nominee Christine Lagarde during a hearing by European Parliament Committee on economic and monetary affairs in Brussels, Belgium, 04 September 2019. Lagarde is answering MEPs' (Members of the European Parliament) questions ahead of a plenary vote on her candidacy. EPA/OLIVIER HOSLET Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Οι αποφάσεις μας θα πρέπει να συνεχίσουν να βασίζονται στα στοιχεία και θα γίνονται από συνεδρίαση σε συνεδρίαση».

Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Κριστίν Λαγκάρντ τόνισε ότι η τράπεζα δεν μπορεί να δεσμευτεί για περαιτέρω μειώσεις των επιτοκίων μετά από μια -πιθανή- κίνηση τον Ιούνιο.

Σε συνέντευξη Τύπου στη Φρανκφούρτη την Τετάρτη, η Λαγκάρντ επανέλαβε ότι «όσον αφορά στα στοιχεία που διαμορφώνουν τις αποφάσεις μας, θα γνωρίζουμε λίγα περισσότερα τον Απρίλιο και πολλά περισσότερα τον Ιούνιο». Από εκεί και πέρα, το μονοπάτι της νομισματικής πολιτικής δεν είναι ξεκάθαρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Οι αποφάσεις μας θα πρέπει να συνεχίσουν να βασίζονται στα στοιχεία και θα γίνονται από συνεδρίαση σε συνεδρίαση, με βάση τις νέες πληροφορίες που θα έχουμε», υπογράμμισε.

«Αυτό δείχνει ότι ακόμα και μετά την πρώτη μείωση των επιτοκίων, δεν μπορούμε να δεσμευτούμε από πριν σε μια συγκεκριμένη πορεία στα επιτόκια», πρόσθεσε η Λαγκάρντ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: