Τι… γύρευε ο Έλον Μασκ στην Κίνα; – Το πλάνο για τα ρομποτικά ταξί της Tesla

Τι… γύρευε ο Έλον Μασκ στην Κίνα; – Το πλάνο για τα ρομποτικά ταξί της Tesla
This handout image released by TED Conferences shows Tesla chief Elon Musk speaking during an interview with head of TED Chris Anderson (out of frame) at the TED2022: A New Era conference in Vancouver, Canada, April 14, 2022. (Photo by Ryan Lash / TED Conferences, LLC / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / TED CONFERENCES / Ryan LASH " - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS Photo: AFP
Ο Μασκ επιβεβαίωσε ότι η Tesla θα παρουσιάσει το ρομποτάξι της στις 8 Αυγούστου.

Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Κίνα, ο επικεφαλής της Tesla, Έλον Μασκ, πρότεινε στους αξιωματούχους της χώρας να δοκιμάσει τις λειτουργίες πλήρους αυτοοδήγησης (FSD) των οχημάτων της εταιρείας στην κινεζική αγορά, χρησιμοποιώντας τα ως «ταξί».

Σύμφωνα με πληροφορίες της China Daily, η κινεζική κυβέρνηση μπορεί να έχει προσφέρει μερική υποστήριξη για το σχέδιο αυτό.

Εκτός από την αναζήτηση έγκρισης για την ανάπτυξη του πιο προηγμένου λογισμικού FSD στην Κίνα, ο Μασκ πρότεινε επίσης την εφαρμογή αυτών των λειτουργιών στις υπηρεσίες ταξί της χώρας, δήλωσαν άτομα με γνώση του θέματος.

Κινέζοι αξιωματούχοι είπαν στον Μασκ ότι η Κίνα «καλωσορίζει την Tesla να κάνει κάποιες δοκιμές ρομποτικών ταξί στη χώρα και ελπίζει ότι θα δώσει το καλό παράδειγμα» ανέφεραν οι πηγές, αλλά οι αρχές δεν ενέκριναν αμέσως την ευρεία χρήση των λειτουργιών FSD.

Εμπειρογνώμονες της βιομηχανίας δήλωσαν ότι παρά τον αυξανόμενο προστατευτισμό, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης της TikTok στις ΗΠΑ, η Κίνα έχει στείλει ένα σαφές μήνυμα ότι ανοίγει περαιτέρω τις πόρτες της σε πολυεθνικές εταιρείες για να δοκιμάσουν τις προηγμένες τεχνολογίες τους στη χώρα για αμοιβαίο όφελος.

Ο Μασκ επιβεβαίωσε νωρίτερα φέτος ότι η Tesla θα παρουσιάσει το ρομποτάξι της, μια ιδέα που αποτελεί εδώ και καιρό μέρος των φιλόδοξων σχεδίων της εταιρείας, στις 8 Αυγούστου.

Η Κίνα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της Tesla, και οι αναφορές σε εμπορικές ειδήσεις λένε ότι το ρομποτάξι θα μπορούσε να αποτελέσει «σωσίβιο» για την αμερικανική εταιρεία, ώστε να ανακτήσει μερίδιο αγοράς από τους τοπικούς κατασκευαστές αυτοκινήτων.

Πριν από την πλήρη ανάπτυξη των λειτουργιών FSD, η Tesla χρειάζεται ακόμη έγκριση για τη συλλογή και μεταφορά δεδομένων που χρειάζονται τα αυτοκίνητα της Tesla για να εκπαιδεύσουν τις λειτουργίες υποβοήθησης οδηγού. Άνθρωποι που γνωρίζουν το θέμα δήλωσαν ότι το θέμα αυτό δεν συζητήθηκε λεπτομερώς κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Μασκ στην Κίνα.

Στις 20 Απριλίου, η κινεζική εταιρεία διαδικτύου Baidu διοργάνωσε συνέντευξη Τύπου ανακοινώνοντας συνεργασίες με διάφορες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Tesla, που σχετίζονται με το λανσάρισμα της προηγμένης πλοήγησης σε επίπεδο λωρίδας.

Ορισμένες αναφορές στα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η Tesla σύναψε συμφωνία με την Baidu για να ξεπεράσει ένα ακόμη ρυθμιστικό εμπόδιο για τις υπηρεσίες αυτόνομης οδήγησης. Μια πηγή προσκείμενη στην Baidu δήλωσε στην China Daily ότι δεν είδε «καμία νέα συμφωνία που να σχετίζεται με λειτουργίες FSD» μεταξύ των δύο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: