Τι γυρεύει το USS Enerprise του Star Trek στην Κίνα;

Ο Κινέζος εκατομμυριούχος Λιού Ντεζιάν βρήκε έναν εντυπωσιακό τρόπο για να εκφράσει την αγάπη του για το Star Trek.

Ο κινέζος εκατομμυριούχος Λιού Ντεζιάν λατρεύει το Star Trek. Σε τέτοιο βαθμό που δεν δίστασε να κατασκευάσει τα κεντρικά γραφεία της εταιρεία του στο σχήμα του διαστημοπλοίου USS Enterprise.

Η κατασκευή των γραφείων της NetDragon Websoft, εταιρείας που ειδικεύεται στην κατασκευή εφαρμογών Ίντερνετ για τα κινητά, ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2010 και ολοκληρώθηκε έπειτα από τέσσερα χρόνια. Το κτίριο, μήκους 260 μέτρων, εκτείνεται σε ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο της πόλη της ανατολικής Κίνας Φουζού.

Όπως και το θρυλικό διαστημόπλοιο της σειράς επιστημονικής φαντασίας, τα γραφεία της NetDragon έχουν τις ίδιες κυκλικές γραμμές και σωληνοειδή χαρακτηριστικά. Το κόστος του έφτασε τα 160 εκατομμύρια δολάρια. Και φυσικά το όνομά του είναι  «Enterprise».

Μάλιστα, ο Ντεζιάν αγόρασε τα δικαιώματα για την κατασκευή του κτιρίου «Enterprise» από το ίδιο το δίκτυο CBS. «Ήταν η πρώτη φορά που (οι υπεύθυνοι του CBS) αντιμετώπιζαν ένα τέτοιο θέμα και στην αρχή νόμιζαν πως πρόκειται για φάρσα», ανέφεραν στη Wall Street Journal οι άνθρωποι της NetDragon. «Κατάλαβαν πως κάποιος στην Κίνα κατασκεύασε πραγματικά ένα μοντέλο του USS Enterprise μόνο αφότου στείλαμε τα σχετικά έγγραφα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ