Τι λενε οι βρετανικές επιχειρήσεις για το “Brexit”

Τι λενε οι βρετανικές επιχειρήσεις για το “Brexit”

Μόνο το 2% των βρετανικών επιχειρήσεων θεωρούν ότι θα επωφεληθούν από την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρώπη. 

Μια κορυφαία εταιρεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, η ICSA (Ένωση Μελών Διοικητικού Συμβουλίου για τη συμμόρφωση και τον κίνδυνο) δημοσίευσε μια έρευνα σχετικά με το λεγόμενο «Brexit». Το αποτέλεσμα έδειξε ότι το 70% των επιχειρήσεων της χώρας θεωρεί πως η αποχώρηση από την ΕΕ θα είναι καταστροφική, ενώ το περασμένο καλοκαίρι το ποσοστό ήταν 63%. Από την άλλη, το 61% θεωρεί ότι η παραμονή στην Ευρώπη θα ευνοήσει περισσότερο τη χώρα.

Ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον έχει υποσχεθεί να καλέσει τους Βρετανούς πολίτες να ψηφίσουν το 2017 για το αν η χώρα θα εγκαταλείψει την Ένωση των 28 χωρών και των 500 εκατ. ανθρώπων.

Ένας λόγος που ο ίδιος θέλει να αποχωρήσει από την Ευρώπη είναι διότι θέλει η χώρα να απεμπλακεί από το προσφυγικό ζήτημα και παράλληλα επιθυμεί να κατευνάσει τα πνεύματα στο εσωτερικό του κόμματος του.

Από τη μία οι υποστηρικτές της Ευρώπης υποστηρίζουν ότι η Βρετανία με την παραμονή της θα έχει σημαντικά οικονομικά οφέλη ανά έτος, αξίας 78 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία Βρετανικών Βιομηχανιών, ενώ αυτοί που στηρίζουν το «Brexit» θεωρούν ότι μια τέτοια κίνηση θα βοηθήσει τη χώρα να δημιουργήσει τους δικούς της κανόνες στον επιχειρηματικό κόσμο.

Παρ’ όλα αυτά μόνο το 2% των βρετανικών επιχειρήσεων θεωρούν ότι θα επωφεληθούν από την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.