Τι νέο φέρνει φέτος η Apple;

Τι νέο φέρνει φέτος η Apple;
Photo:

Ολοκαίνουργιo iOS, νέα υπηρεσία μουσικής, καινούργιο λειτουργικό για Mac και διάσημη DJs στο iTunes. Ετοιμαστείτε για ανακοινώσεις.

Λίγες μέρες έμειναν για το συνέδριο Worldwide Developers Conference της Apple, που ξεκινά στις 8 Ιουνίου. Εκεί όπου παραδοσιακά γίνονται οι αναγγελίες για τα προϊόντα που θα παρουσιαστούν το φθινόπωρο, αλλά και μερικά που είναι άμεσα διαθέσιμα.

Η είδηση είναι η δυναμική αντεπίθεση της Apple στον τομέα της μουσικής, όπου έχει ήδη ξεπεραστεί από εφαρμογές όπως το Spotify και η Pandora.

Ας δούμε τι αναμένεται για φέτος, σύμφωνα με όσες πληροφορίες έχουν ήδη διαρρεύσει.

Νέο iOS
To iOS 9 για iPhone και iPad δεν αναμένεται να είναι πολύ διαφορετικό από το εξαιρετικά επιτυχημένο και σταθερό iOS 8. Θα έχει, φυσικά, κάποιες νέες λειτουργίες και βελτιώσεις, καλύτερη σταθερότητα και, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, θα μπορεί να τρέχει ακόμα και σε παλαιότερες συσκευές όπως το iPhone 4.

Ωστόσο κάποιοι περιμένουν ακόμα καλύτερους χάρτες με οδηγίες και λειτουργία θέασης δύο εφαρμογών ταυτόχρονα στο iPad.

Νέο Mac OS
Το OS X 10.11 (όποιο όνομα και αν έχει μετά τα Maverics και Yosemite) θα αφορά κυρίως σε τεχνικές βελτιώσεις, χωρίς να λείπουν, φυσικά, λειτουργίες που θα αφορούν τον χρήστη. Θα ενσωματώνει ένα νέο σύστημα ασφάλειας για προστασία από χάκερς και τη νέα γραμματοσειρά San Francisco που ήδη έχουμε δει στο Apple Watch.

Συνδρομητική μουσική
Η επιτυχία του Spotify και το ξεπερασμένο iTunes υποχρεώνουν την Apple να μπει στο χορό των συνδρομητικών υπηρεσιών για να διατηρήσει τη θέση της στον τομέα της πώλησης μουσικής. Οι πληροφορίες λένε πως δεν θα υπάρχει δωρεάν ακρόαση με διαφημίσεις, παρά μόνο επί πληρωμή (10 δολάρια το μήνα) πρόσβαση σε εκατομμύρια τραγούδια. Η εφαρμογή αναμένεται να λειτουργεί και σε Android συσκευές.

Το iTunes με διάσημους DJs
Φυσικά, η Apple δεν σχεδιάζει να εγκαταλείψει το iTunes. Μετά τη μέτρια αποδοχή του iTunes Radio το 2013, φέρεται να έχει υπογράψει συμφωνίες με τον Zane Lowe του BBC, αλλά και με τραγουδιστές όπως ο Drake και ο Pharrell, με συμβόλαια που λέγεται ότι φτάνουν τα 19 εκατ. δολάρια. Σκοπός είναι να ακούει το κοινό streaming μουσική, επιλεγμένη από διάσημα ονόματα, κάτι ανάμεσα σε ραδιόφωνο και πρόγραμμα σε club.

Apple TV; Μάλλον όχι
Αν και αναμενόταν η ανακοίνωση της συνδρομητικής τηλεοπτικής υπηρεσίας (με το «σήμα» να έρχεται μέσω Internet), όλα δείχνουν πως η υπόθεση πάει για αναβολή καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις με τους παραγωγούς προγραμμάτων.