Τι ώρα θα φτάσει το Άγιο Φως στην Αθήνα

Τι ώρα θα φτάσει το Άγιο Φως στην Αθήνα
Στην Αργολίδα έφτασε το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου το Άγιος φως που μεταφέρθηκε οδικώς από το αεροδρόμιο με δωρεά του οδηγού ταξί από το Ναύπλιο Δημητρίου Σωτηρόπουλου, Μεγάλο Σαββάτο 15 Απριλίου 2023. Το Άγιος Φως έφτασε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου και το παρέλαβε ο εφημέριος του Ναού π. Παναγιώτης Κιντής ενώ στην συνέχεια μοιράστηκε και σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Αργολίδας. Το Άγιο φως έφτασε στην Αθήνα το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου και κατόπιν ξεκίνησε η μεταφορά του από το Ελευθέριος Βενιζέλος, στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα και από εκεί προς όλες τις Μητροπόλεις της χώρας. Μετά την Αφή στα Ιεροσόλυμα, ο Πατριάρχης παρέδωσε το Ανέσπερο Φως στον εκπρόσωπο της ελληνικής Πολιτείας, υφυπουργό Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, ενώ σε ειδικό φανάρι μεταφέρθηκε στην Αθήνα, με ειδική πτήση της Aegean. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Στα Ιεροσόλυμα για το Άγιο Φως ο Υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κώτσηρας.

Στα Ιεροσόλυμα μεταβαίνει σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κώτσηρας, προκειμένου να παραστεί στην Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως.

Το ‘Αγιο Φως θα παραλάβει ο κ. Κώτσηρας από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων, κ.κ. Θεόφιλο Γ’, με τον οποίο θα έχει συνάντηση.

Η άφιξη του Αγίου Φωτός στο αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» αναμένεται περί τις 19:30 το απόγευμα και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η διανομή του σε όλη την Ελληνική Επικράτεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: