Τι ωραία! Μουσική Δωματίου!

Τι ωραία! Μουσική Δωματίου!

Μουσική δωματίου για κλαρινέτο και πιάνο με επίκεντρο τη γαλλική αισθαντικότητα. Σούμαν, Σωσσόν, Πουλένκ, Μομπού... από τη Ντιάνα Βρανούση και τον Σπύρο Μουρίκη.

Άλλη μια ωραία βραδιά στις 21 Ιανουαρίου όπου μπορούμε να ακούσουμε τις καλύτερες μουσικές δωματίου στα αναπαυτικά καθίσματα του Μεγάρου Μουσικής.

Οι διαφανείς αποχρώσεις της γαλλικής αισθαντικότητας στο ευρωπαϊκό μουσικό τοπίο του 19ου και του 20ου αιώνα, όπως τις αναδεικνύουν η πιανίστα Ντιάνα Βρανούση και ο κλαρινετίστας Σπύρος Μουρίκης, πρόκειται να μας χαλαρώσουν όπως δεν έχουμε χαλαρώσει ποτέ.

Μαγευτικά κομψοτεχνήματα από τους Σούμαν, Σωσσόν, Πουλένκ, Μομπού, Φρανσαί, Βέινερ, Στραβίνσκυ και Σαιν-Σανς, τα οποία προλογίζει ο μεγάλος πιανίστας Τίτος Γουβέλης.

Διαβάστε ακόμη: «Ο κυνηγός του ροζ κύματος»

Από το ρομάντσο και τη μελωδικότητα στη φωνητική μουσική του Σωσσόν και από εκεί στην ντελικάτη και εσωστρεφή μουσική του Καταλανού Φεντερίκο Μομπού…

Δεν υπάρχει τίποτα ομορφότερο από το να πλημμυρίζει το κεφάλι και η ύπαρξή μας με γαλλική αισθαντικότητα. Με μουσική δωματίου, πιο συγκεκριμένα.

Η συναυλία θα γίνει στο Μέγαρο Μουσικής στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος στις 21 Ιανουαρίου και ώρα 20.30.

Διαβάστε ακόμη: Το μουσικό χωριό στη Στέγη