Τι περιλαμβάνει η νέα προεδρική λιμουζίνα του Ντόναλντ Τραμπ

Τι περιλαμβάνει η νέα προεδρική λιμουζίνα του Ντόναλντ Τραμπ

Από ηλεκτρικές λαβές στις πόρτες μέχρι δακρυγόνα και ένα ψυγείο γεμάτο... αίμα, το αυτοκίνητο θυμίζει αυτό του Τζέιμς Μποντ.

Όταν οι περισσότεροι άνθρωποι παίρνουν ένα καινούριο αμάξι, δεν βγαίνει στα πρωτοσέλιδα εφημερίδων. Αλλά όταν ο Ντόναλντ Τραμπ κάνει κάτι τέτοιο, τυγχάνει μιας διαφορετικής αντιμετώπισης.

Η προεδρική λιμουζίνα που ο Τραμπ χρησιμοποίησε στην ομιλία του στα Ην. Έθνη την Τρίτη, ήταν μια αναβαθμισμένη έκδοση του προηγούμενου αυτοκινήτου του, και είναι φορτωμένο με ακόμα περισσότερη αμυντική τεχνολογία σε σχέση με τον προκάτοχό της.

Με το προσωνύμιο «Το Κτήνος» ακόμη μια φορά, οι πλήρεις δυνατότητες της λιμουζίνας, μια Κάντιλακ του 2018, είναι (φυσικά) μυστικές. Η Μυστική Υπηρεσία δεν δημοσιοποίησε πολλές πληροφορίες για το τι μπορεί να αντέξει και να κάνει το αυτοκίνητο, για προφανείς λόγους.

Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι τι περιλαμβάνει το αυτοκίνητο είναι ένα απόλυτο μυστήριο. Για παράδειγμα, τα καθίσματα είναι καλυμμένα με σκούρο μπλε ύφασμα (καλύτερο από δέρμα) με ένα πτυσσόμενο γραφείο που τον διαχωρίζει από τον συνεπιβάτη της λιμουζίνας, σύμφωνα με δημοσίευμα της Detroit Free.

Μπορεί να αντέξει και χτυπήματα αν βρεθεί υπό επίθεση. Το εξωτερικό περίβλημα λέγεται ότι έχει πάχος 8 ιντσών και τα αλεξίσφαιρα παράθυρα είναι 5 ίντσες χοντρά. Τα λάστιχα, που έχουν σχεδόν το ίδιο μέγεθος με αυτά ενός λεωφορείου, μπορούν να αντέξουν για χιλιόμετρα, ακόμα και αν έχουν σκάσει. Επίσης, το εσωτερικό, μπορεί να σφραγιστεί σε περίπτωση χημικής επίθεσης. Ακόμα και η δεξαμενή καυσίμων είναι προστατευμένη από έναν ειδικό αφρό που την προστατεύει σε περίπτωση επίθεσης.

Άλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν ένα σύστημα νυχτερινής όρασης, λαβές πόρτας που μπορούν να ηλεκτρίσουν κάποιον αν προσπαθήσει να μπει μέσα και, ένα χαρακτηριστικό που θυμίζει Τζέιμς Μποντ, είναι η δυνατότητα να εξαπολύει δακρυγόνα ή καπνογόνα και να πετά πετρέλαιο, σύμφωνα με δημοσίευμα του NBC News. Φέρεται, ακόμα, να διαθέτει ένα ψυγείο γεμάτο αίμα που ταυτίζεται με τον τύπο αίματος του Τραμπ.

«Το Κτήνος» 2.0 είχε αρχικά παραγγελθεί το 2014. Αυτή η εβδομάδα σηματοδότησε τη δημόσια κυκλοφορία του.