Τι πουλάνε Tommy Hilfiger και Calvin Klein στην Ελλάδα

Τι πουλάνε Tommy Hilfiger και Calvin Klein στην Ελλάδα
Από την αρχή της χρονιάς μέχρι και σήμερα η Σαράντης έχει ήδη καταφέρει να ξεπεράσει τον τζίρο του προϋπολογισμού της.

Η οικογένεια Σαράντη, είναι γνωστή κυρίως μέσω της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών Γρ. Σαράντης και της δραστηριότητάς της στον τομέα των καλλυντικών. Όμως υπάρχει και μια ακόμη ιδιαίτερα προσοδοφόρα δραστηριότητα για την επιχειρηματική οικογένεια. Η εταιρεία SARKK που ειδικεύεται στην εμπορία ειδών ενδύσεως και υποδήσεως μέσω των Brands Tommy Hilfiger και Calvin Klein με τα οποία τον περασμένο Απρίλιο η SARKK υπέγραψε την ανανέωση των Franchise και Distribution agreements για την επόμενη πενταετία (2023-2027).

Από την αρχή της χρονιάς μέχρι και σήμερα η εταιρεία έχει ήδη καταφέρει να ξεπεράσει τον τζίρο του προϋπολογισμού της, ενώ το πλάνο ανάπτυξης του δικτύου λιανικής προχωρά βάσει προγράμματος, με την υπογραφή εμπορικής σύμβασης τον Απρίλιο με την ΤΑΛΙΜΑ ΑΕ για τη λειτουργία νέου FSS καταστήματος Calvin Klein στο εμπορικό κέντρο METRO MALL στον Αγ. Δημήτριο, Αττικής. Παράλληλα σύμφωνα με το business plan η SARKK έχει προχωρήσει σε αποπληρωμή των ομολογιακών δανείων με τα συνδεδεμένα μέρη της, αντικαθιστώντας τα προσωρινά με βραχυπρόθεσμο δανεισμό, με σκοπό την αναδιάρθρωση του μακροπρόθεσμου δανεισμού της κατά́ τη διάρκεια της φετινής χρονιάς.

Πέρυσι, παρά τα προβλήματα της αγοράς που προκάλεσαν οι ανισορροπίες της πληθωριστικής αύξησης, κυρίως λόγω της πολεμικής σύρραξης στην Ουκρανία και της συνακόλουθης αύξησης των τιμών της ενέργειας, ο κύκλος εργασιών σε επίπεδο ομίλου ενισχύθηκε κατά 36,66% ξεπερνώντας τα 86,725 εκατ. ευρώ λόγω της ανάπτυξης του δικτύου λιανικής και χονδρικής καθώς και στην δυναμική́ ανάπτυξη του brand Calvin Klein. Το περιθώριο καθαρού κέρδους αυξήθηκε στο 12,26% επί των πωλήσεων από 11,64%, σημαντική αύξηση 44,3% καταγράφηκε στα αποτελέσματα προ φόρων τα οποία ξεπέρασαν τα 13,936 εκατ. ευρώ ενώ τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 10,628 εκατ. ευρώ έναντι 7,38 εκατ. ευρώ.

Τα μεγέθη αυτά επετεύχθησαν τόσο με τη βελτίωση και ανάπτυξη του δικού τους δικτύου λιανικής πώλησης (καταστήματα και e-shop) όσο και του δικτύου χονδρικής πώλησης. Πέρυσι η εταιρεία προχώρησε στην ανακαίνιση του καταστήματος Calvin Klein Outlet στο Εμπορικό Κέντρο One Salonica στη Θεσσαλονίκη, του FSS καταστήματος Tommy Hilfiger στη Γλυφάδα, του MSW corner της Tommy Hilfiger στο εμπορικό κατάστημα ΑΤΤΙΚΑ CITYLINK και στη λειτουργία δυο νέων ηλεκτρονικών καταστημάτων (Tommy Hilfiger και Calvin Klein) τα οποία υποστηρίζουν εξ αποστάσεως πωλήσεις στους καταναλωτές της Κύπρου μέσω του ενωσιακού καθεστώτος (εφαρμογή One Stop Shop) και πραγματοποίησαν τις πρώτες πωλήσεις τους τον Δεκέμβριο του 2022.

Επίσης τον περασμένο Οκτώβριο διέκοψε τη λειτουργία του FSS καταστήματος Tommy Hilfiger της οδού Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη. Το μισθωτήριο συμβόλαιο του καταστήματος που έληγε στις 31/10/2022 δεν ανανεώθηκε οπότε η εταιρεία προχώρησε στη διακοπή λειτουργίας του υποκαταστήματος, ενώ η εταιρεία βρίσκετε σε αναζήτηση νέου σημείου λιανικής πώλησης στην περιοχή.

Για τη φετινή χρονιά ο κυριότερος στόχος της διοίκησης της εταιρείας είναι η διατήρηση της θετικής πορείας των αποτελεσμάτων της, μέσα από την ανάπτυξη τόσο του δικτύου λιανικής και ηλεκτρονικής πώλησης όσο και του δικτύου χονδρικής πώλησης προϊόντων, με έμφαση στο brand της Calvin Klein.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, φαίνεται ότι τα κέρδη προ φόρων κατά τη χρήση του 2023 θα διαμορφωθούν σε υψηλότερα επίπεδα από αυτά του 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: