Tι πρέπει να κάνετε εάν ξοδέψατε πολλά τις γιορτές

Tι πρέπει να κάνετε εάν ξοδέψατε πολλά τις γιορτές
Man with an empty wallet

Τέσσερα απλά βήματα για να καλύψετε το κενό στα οικονομικά σας.

Oι διακοπές των Χριστουγέννων τείνουν να σπέρνουν τον όλεθρο όχι μόνο στην περίμετρο της μέσης μας, αλλά και στα πορτοφόλια μας.

Δεν είναι λίγοι άλλωστε εκείνοι που έπεσαν «θύματα» των αγορών και τώρα προσπαθούν να βρουν τρόπο για να καλύψουν το κενό στα οικονομικά τους.

Πώς θα γίνει αυτό; Με τέσσερα απλά βήματα:

  1. Υπολογίστε τα οικονομικά σας έξοδα

Πάρτε χαρτί και στυλό και υπολογίστε πόσα χρήματα ξοδέψατε κατά τη διάρκεια των εορτών. Προσοχή! Πρέπει να λάβετε υπόψη όλες σας τις αγορές, προκειμένου να βρείτε το ακριβές ποσό και να το εξαλείψετε όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

  1. Βάλτε σε προτεραιότητα τις οφειλές σας

Δεν είναι λειτουργούν όλες οι πιστωτικές κάρτες ίδιες:  Για παράδειγμα, οι πιστωτικές κάρτες καταστημάτων τείνουν να έχουν υψηλότερα επιτόκια σε σχέση με τις κανονικές. Κάντε έναν καλό διαχωρισμό και στη συνέχεια βάλτε προτεραιότητα στις πληρωμές σας.

  1. Εξετάστε τον προϋπολογισμό σας – ή δημιουργήστε ένα νέο

Εάν ο στόχος σας είναι να ανακάμψετε γρήγορα οικονομικά από τις διακοπές, τότε πρέπει να επανεξετάσετε τον προϋπολογισμό σας και να δημιουργήσετε μία νέα λίστα με τα έξοδα του μήνα. Στην προκειμένη περίπτωση, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να αναθεωρήσετε τα έξοδά σας για τους επόμενους μήνες και να προχωρήσετε σε περικοπές σε διάφορους τομείς, όπως η ψυχαγωγία και η ένδυση.

  1. Χρησιμοποιήστε επιπλέον χρήματα για να εξοφλήσετε το χρέος σας

Μπορεί τελικά ο προϋπολογισμός σας για τους πρώτους μήνες του έτους να ήταν διαφορετικός, αλλά εάν το νούμερο που φανταζόσασταν είναι τελικά διαφορετικό, το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να «ρίξετε» τα χρήματα που σας περισσεύουν στην εξόφληση των χρεών σας.