Τι ρούχα να επιλέξετε για να φαίνεστε κομψή και επαγγελματίας στο γραφείο

Τι ρούχα να επιλέξετε για να φαίνεστε κομψή και επαγγελματίας στο γραφείο
Two young women working together with laptop at the office Photo: pixabay.com
Η επιλογή ντυσίματος για τη δουλειά είναι ένας καθημερινός πονοκέφαλος, ειδικά για τις γυναίκες. Ιδού τι πρέπει να ξέρετε για να κάνετε τις σωστές επιλογές.

Μία ολόσωμη φόρμα ή ένα σακάκι με παντελόνι; Ένα ταγέρ ή απλά το τζιν με ένα πουκάμισο; Πολλές γυναίκες έχουν καθημερινά το μεγάλο πρόβλημα της επιλογής ντυσίματος για την εργασία τους. Υπάρχει μεγάλη γκάμα διαφόρων επαγγελμάτων, με κάθε εταιρεία, ωστόσο, να θέτει τις δικές της συγκεκριμένες απαιτήσεις, εντός του γενικού πλαισίου για τα ρούχα που είναι ιδανικά για να φορούν οι γυναίκες στο γραφείο.

Τι παπούτσια μπορώ να φορέσω στο γραφείο;

Αν και οι γόβες είναι ένα επίσημο παπούτσι που όλες θα ήθελαν να φορούν για να δείχνουν κομψές και δυναμικές στον χώρο εργασίας τους, είναι ένα δύσκολο υπόδημα για οκτώ ώρες συνεχόμενα. Υπάρχει πλήθος επιλογών σε παπούτσια, τα οποία θα σας βολέψουν καλύτερα στο γραφείο. Μπορείτε να είστε κομψές και παράλληλα να κινείστε άνετα, χωρίς να πιάνονται οι γάμπες σας και να νιώθετε δυσφορία. Κάποιοι χώροι εργασίας σας επιτρέπουν να φορέσετε sneakers, όχι όμως συχνά. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα νιώσετε πραγματικά άνετα και το σύνολό σας θα δείχνει όμορφο αν το συνδυάσετε με ένα χαμηλό τακούνι λίγων πόντων ή ακόμα και με γυναικεία μοκασίνια ή μπαλαρίνες. Δεδομένου ότι πρόκειται για την εργασία σας, μην ξεχνάτε ότι η άνεση είναι εξίσου σημαντική (αν όχι σημαντικότερη) από την εμφάνιση.

Two young women holding digital tablet and working in modern office Photo: pixabay.com
Two young women holding digital tablet and working in modern office

Υπάρχει σωστό και λάθος ντύσιμο στο γραφείο;

Καλώς ή κακώς ο χώρος εργασίας, σε πολλές περιπτώσεις, μας επιβάλει έναν συγκεκριμένο τρόπο ντυσίματος. Οι περισσότερες εταιρείες ή εργοδότες εμμένουν σε ένα πιο αυστηρό στυλ, αξιοπρεπές και ελάχιστα, έως καθόλου, αποκαλυπτικό. Βεβαίως, η επιλογή του στυλ ντυσίματος έχει άμεση συνάφεια με το προφίλ που θέλει να διατηρήσει το κάθε επάγγελμα, και συνήθως αφορά τόσο τις γυναίκες, όσο και τους άνδρες εργαζόμενους. Σε ό,τι αφορά τις γυναίκες, συνήθως δεν προτείνεται το υπερβολικό ντύσιμο, είτε πρόκειται για κάτι πολύ επίσημο, είτε για κάτι αδικαιολογήτως μεγαλοπρεπές ή εκθαμβωτικό. Οι τουαλέτες σας και τα βαριά κοσμήματα θα πρέπει να μείνουν στη ντουλάπα, αφού στον εργασιακό χώρο προτιμώνται τα πιο άνετα, αλλά και κομψά ρούχα, ενώ ο μινιμαλισμός είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Μπορείτε να βάλετε αξεσουάρ ελεύθερα, χωρίς όμως να επιλέξετε και εδώ κάτι υπερβολικό που “θα τραβάει το μάτι” ή θα προκαλεί. Καλό είναι να θυμάστε ότι επίσης ότι γυναίκες που αγοράζουν τσάντες με αρκετές θήκες και κομψή εμφάνιση κάνουν τη ζωή τους πιο εύκολη και στιλάτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι χρώματα να φορέσω στη δουλειά;

Τα χρώματα που μπορείτε να προτιμήσετε για το χώρο εργασίας σας ποικίλουν, ανάλογα πάντα με το επάγγελμα που ασκείτε. Αν η δουλειά που κάνετε σας κατευθύνει σε μία πιο αυστηρή εμφάνιση, όπως αν είστε δικηγόρος ή εφοριακός, καλό θα είναι να μείνετε σε πιο γήινα χρώματα και να μην δοκιμάσετε πολύ τολμηρούς συνδυασμούς. Το μαύρο και το άσπρο, το μπεζ και το καφέ, όπως και το γκρι είναι από τους πιο συνηθισμένους συνδυασμούς που θα βρείτε στα αυστηρά επαγγέλματα. Ωστόσο, δεν είναι απαγορευτικό να επιλέξετε κάτι πιο ζωντανό, όπως το κόκκινο ή το κίτρινο. Απαραίτητη προϋπόθεση όμως όταν θέλετε να φορέσετε έντονα χρώματα, είναι να επιλέξετε ένα κομψό ρούχο σε στυλ ταγέρ ή ένα συνδυασμό πουκαμίσου με παντελόνι. Μια ακόμη καλή πρόταση είναι να δοκιμάστε μία ολόσωμη φόρμα με ένα κομψό σακάκι που θα αναδείξει τη σιλουέτα σας χωρίς να φαίνεται προκλητική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: