Οι Έλληνες επενδύουν στην…ομορφιά τους

Οι Έλληνες επενδύουν στην…ομορφιά τους
Photo: pixabay.com
Ποιες θεραπείες ομορφιάς προτιμούν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες;

Ανεξαρτήτως κοινωνικού status και οικονομικής δυνατότητας, δικαίωμα στην ομορφιά έχουν όλοι. Και αν στο παρελθόν η βιομηχανία των cosmetics και τα κέντρα αισθητικής κατακλύζονταν αποκλειστικά από γυναίκες, πλέον η πελατειακή βάση έχει διευρυνθεί αφού αυξάνεται σταδιακά το ανδρικό κοινό που επενδύει στον καλλωπισμό και την εξωτερική του εμφάνιση.

Αποτρίχωση, botox, καθαρισμοί προσώπου, αφαίρεση πανάδων και τατουάζ, κρυολιπόλυση, μεσοθεραπεία, είναι μερικές από τις δημοφιλέστερες υπηρεσίες που αναζητούν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες σε δερματολογικά ιατρεία και κέντρα αισθητικής. Και επειδή η πρόληψη είναι το α και το ω, οι νεότερες γενιές φροντίζουν το δέρμα τους από μικρή ηλικία έτσι ώστε να παρατείνουν τη σφριγηλή – νεανική όψη της επιδερμίδας τους όσο το δυνατόν περισσότερο.

Βλέποντας αρκετές δεκαετίες μπροστά από την εποχή του, ο Στέφανος Κουραντζής αποφάσισε να επενδύσει στη δημιουργία ενός πρωτοποριακού ιατρικού κέντρου το οποίο θα στελεχωνόταν αποκλειστικά και μόνο από επαγγελματίες δερματολόγους και θα διακρινόταν για τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό του. Το «πείραμα» πέτυχε, δεδομένου ότι 25 χρόνια μετά η κλινική Laser Touch έχει στην ομάδα της 42 γιατρούς από διάφορες ειδικότητες, 30 άτομα προσωπικό, ενώ από το 1997 έχει εξυπηρετήσει πάνω από 35.000 πελάτες.

«Είμαστε ιατρικό κέντρο στο οποίο έχουμε επενδύσει γιατροί και όχι κάποιο κέντρο αισθητικής με χρηματοδότηση που προέρχεται από ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με τον χώρο και την επιστήμη μας. Είμαστε γιατροί που είχαν το όραμα να στήσουν κάτι δικό τους πάνω στο κομμάτι της αισθητικής, της πλαστικής χειρουργικής. Από όταν ξεκινήσαμε, μέχρι και σήμερα, δεν σταματήσαμε να στοχεύουμε στην ποιότητα και την ασφάλεια» τονίζει στο Fortune ο κ. Στέφανος Κουραντζής, Πλαστικός Χειρουργός και Πρόεδρος της Laser Touch Clinic προσθέτοντας πως στην εν λόγω κλινική δεν υπάρχουν ασθενείς, αλλά υγιείς πελάτες.

Σε ότι αφορά την ανάπλαση προσώπου και σώματος στην κορυφή της λίστας βρίσκονται η αποτρίχωση και οι ενέσιμες θεραπείες, ενώ αυξανόμενη ζήτηση καταγράφουν η αφαίρεση τατουάζ και η εμφύτευση μαλλιών. Συγκριτικά με το παρελθόν που το λίφτινγκ με χειρουργική επέμβαση ήταν η συνήθης επιλογή, ο κόσμος πλέον αποφεύγει το νυστέρι και στρέφεται σε εναλλακτικές μεθόδους τις οποίες και πρέπει να επαναλαμβάνει σε τακτά χρονικά διαστήματα εάν θέλει να έχει αποτελέσματα με διάρκεια. Όσο για την εμφύτευση μαλλιών έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 20.000 μεταμοσχεύσεις σε Ελλάδα, Ιταλία, Κύπρο και Μάλτα που φέρουν την υπογραφή των γιατρών της Laser Touch Clinic.

Όπως επισημαίνει ο κ. Κουραντζής  οι νέες γενιές ξεκινούν τα botox από την ηλικία των 25 ετών, ενώ το face lift συνίσταται σε ηλικίες άνω των 55 ετών.

«Αυτό που μας χαρακτηρίζει είναι η μακρόχρονη εμπειρία και η γνώση. Τις θεραπείες τις κάνουν αποκλειστικά γιατροί και όχι νοσηλευτές. Παράλληλα, διαθέτουμε και εξειδικευμένους διατροφολόγους για απώλεια βάρους και συντήρηση που είναι και το ζητούμενο. Παρακολουθώντας τα trends του εξωτερικού, η εκτίμησή μου είναι ότι μιλάμε για μια αγορά που θα αναπτύσσεται συνεχώς τα επόμενα χρόνια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ