Τι σηματοδοτεί η συνάντηση της Βεστάγκερ με τους CEOs των Big Tech στις ΗΠΑ

Τι σηματοδοτεί η συνάντηση της Βεστάγκερ με τους CEOs των Big Tech στις ΗΠΑ
epa08291924 European Commission Vice-President in charge of 'Europe fit for the Digital Age', Margrethe Vestager gives a press conference to present the economic response to the Coronavirus crisis at the European Commission in Brussels, Belgium, 13 March 2020. EPA/STEPHANIE LECOCQ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι συναντήσεις θα λάβουν χώρα στις ΗΠΑ την ερχόμενη εβδομάδα.

Η επικεφαλής της αντιμονοπωλιακής επιτροπής της ΕΕ Μαργκρέτε Βεστάγκερ θα συναντηθεί με τους διευθύνοντες συμβούλους της Apple, της Alphabet, της Broadcom και της Nvidia στις Ηνωμένες Πολιτείες την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε την Παρασκευή ο σύμβουλος επικοινωνίας της.

Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται ένα μήνα αφότου η Βεστάγκερ ανέλαβε εκ νέου τη θέση της μετά την αποτυχημένη της υποψηφιότητα για την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, με τους εμπειρογνώμονες σε θέματα αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας να αναμένουν ότι θα επιδείξει αυστηρότερη γραμμή απέναντι στις εταιρείες τόσο στις έρευνες για τις συγχωνεύσεις, όσο και στις έρευνες για τον ανταγωνισμό, σύμφωνα με το Reuters.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βεστάγκερ θα συναντηθεί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Apple, Tim Cook, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Alphabet, Sundar Pichai και τον επικεφαλής νομικό σύμβουλό της Kent Walker, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Broadcom, Hock Tan και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Nvidia, Jensen Huang στο Σαν Φρανσίσκο και το Πάλο Άλτο την Πέμπτη και την Παρασκευή, δήλωσε η σύμβουλός της Christina Holm Eiberg.

Θα συναντηθεί επίσης με την επικεφαλής τεχνολογίας του OpenAI, Mira Murati και τον επικεφαλής στρατηγικής του Jason Kwon.

Οι συναντήσεις θα επικεντρωθούν στην ευρωπαϊκή ψηφιακή ρύθμιση και την πολιτική ανταγωνισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: