Τι θέλουν οι Αυστραλοί στην Θεσσαλονίκη;

Τι θέλουν οι Αυστραλοί στην Θεσσαλονίκη;

Η αύξηση του κόστους παραγωγής στην Κίνα οδηγεί τους Αυστραλούς επιχειρηματίες να εξετάζουν την παραγωγή προϊόντων τους στην Ελλάδα.

Το εάν η UGG Australia θα έχει περίπτερο στην Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης είναι μέχρι στιγμής άγνωστο. Αυτό που είναι γνωστό είναι ότι η εταιρεία που παράγει τις χαρακτηριστικές μπότες διερευνά -μεταξύ άλλων- και την αγορά της Ελλάδας για τη συνεργασία της με τοπικούς παραγωγούς, καθώς η Κίνα έχει χάσει πλέον ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στον τομέα του κόστους παραγωγής.

Το παραπάνω στοιχείο ανέφεραν στελέχη της εταιρείας στον Γιώργο Ηλιόπουλο, σύμβουλο σε θέματα εμπορίου του Ελληνοαυστραλιανού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Βικτώριας (HACCI), το οποίο 50 χρόνια μετά από τη σύσταση του θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Ηλιόπουλος στον ομογενειακό Τύπο, η πρόσκληση στους τοπικούς επιχειρηματίες έχει γίνει εδώ και δύο εβδομάδες και ήδη οι δύο πρώτες εταιρείες από την Αυστραλία που έχουν ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχουν είναι η Cochlear, η οποία ειδικεύεται στην κατασκευή ακουστικών βαρηκοΐας, και η μεταφορική εταιρία ΙΤΜ Freight.

Παράλληλα, πέρα από την UGG Australia, ενδιαφέρον για την επανείσοδο της στην ελληνική αγορά έχει δείξει η Gloria Jeans. Υπενθυμίζεται ότι η αλυσίδα καφέ είχε υπογράψει σύμφωνια master franchise με την Everest που στην πορεία ναυάγησε, καθώς η Everest δέθηκε στο άρμα της Vivartia, η οποία διέθετε ήδη τα Flocafe.

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Σωτήρης Μπαρμπαρούσης