Το τηλέφωνο της Xiaomi που θέλει να εκθρονίσει το iPhone 6

Το τηλέφωνο της Xiaomi που θέλει να εκθρονίσει το iPhone 6
Photo:

Το Mi Note παρουσιάστηκε στην Κίνα με μεγάλες φιλοδοξίες από την τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία smartphones στον κόσμο.

Εδώ και χρόνια, αρκεί κάποιος να δηλώσει πως το προϊόν του είναι το iPhone/iPad/MacBook killer για να συγκεντρώσει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας και τους τίτλους στις ιστοσελίδες. Η Xiaomi παρουσίασε τα νέα της προϊόντα, τονίζοντας ιδιαίτερα πως το τηλέφωνο Mi Note με οθόνη 5,7 ιντσών, κάμερα Sony και δυνατότητα λειτουργίας με δύο SIM κάρτες είναι ευθέως ανταγωνιστικό του iPhone 6.

Φυσικά, η Xiaomi δεν είναι κάποια τυχαία εταιρεία. Μόλις πέντε χρόνια μετά την ίδρυσή της είναι ήδη ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphones στον κόσμο (πίσω από τη Samsung και την Apple) με 61 εκατ. συσκευές το 2014 και πωλήσεις 12 δισ. δολάρια. Μάλιστα η αξία της υπολογίζεται στα 45 δισ. δολάρια, περισσότερα από όσα αξίζουν η LG, η Motorola και η Sony μαζί.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Xiaomi, Lei Jun, το Mi Note είναι λεπτότερο και ελαφρύτερο από το iPhone 6 και η τιμή του είναι σημαντικά χαμηλότερη· 370 δολάρια για το μοντέλο με τα 16GB και 450 δολάρια για τα 64GB. Για τους πιο απαιτητικούς υπάρχει το Mi Note Pro για το οποίο η Xiaomi υποστηρίζει πως είναι «κυριολεκτικά το καλύτερο smartphone στον κόσμο» με τιμή στα 530 δολάρια.

Αν και στην Κίνα είναι εξαιρετικά δημοφιλής, οι επιδόσεις της Xiaomi στο εξωτερικό είναι αναιμικές. Ένας από τους λόγους που συμβαίνει αυτό είναι το ότι η εταιρεία δεν έχει στην κατοχή της πατέντες που θα της επέτρεπαν εξάπλωση εκτός Κίνας. Μάλιστα πρόσφατα η Ericsson μήνυσε την Xiaomi στην Ινδία με το αιτιολογικό ότι δεν της αποδίδει δικαιώματα για μια σειρά από πατέντες ασύρματης τεχνολογίας, ενώ η Apple έχει δηλώσει δημόσια πως τα τηλέφωνα της κινεζικής εταιρείας αποτελούν αντίγραφα των δικών της.

Η δε επιλογή της Xiaomi να ονομάσει Note τα νέα της τηλέφωνα «Note», όνομα που φέρουν συσκευές της Samsung, δεν πέρασε απαρατήρητη επίσης.

Το Mi Note έχει επεξεργαστή 2,5 GHz με 3 GB RAM, οθόνη 5,7 ιντσών, κάμερα 13 MP και εμπρόσθια κάμερα 4 MP, μπαταρία 3.000 mAh, και όλες τις λειτουργίες των hi end smartphones.

Δείτε το διαφημιστικό του Mi Note: