Τιμή «ρεκόρ» για διαμέρισμα του Λονδίνου

Τιμή «ρεκόρ» για διαμέρισμα του Λονδίνου

Στη καρδιά του Knightsbridge αγοράστηκε το πιο ακριβό διαμέρισμα σε αστρονομική τιμή.

«Οι τιμές των κατοικιών θα ανέβουν την επόμενη χρονιά» ανήγγειλαν πριν χρόνια οι Βρετανικές αρχές και από τότε δε σταμάτησαν να το επαναλαμβάνουν κάνοντας τους απλούς «θεατές» της κατάστασης να αναρωτιούνται: «Δηλαδή που θα φτάσουν τα ενοίκια και οι τιμές για να αγοράσεις;». Η απάντηση μία: Τόσο ψηλά που δε μπορείτε να φανταστείτε.

Πιο συγκεκριμένα, το 1.400 τετραγωνικών ρετιρέ του Λονδίνου με θέα στο Hyde Park πουλήθηκε για 236 εκατ. δολάρια, τοποθετώντας το έτσι πρώτο στη λίστα με τα πιο ακριβά σπίτια της Βρετανίας ή ακόμα και του κόσμου.

Πρόκειται για ένα από τα τέσσερα διαμερίσματα του συγκροτήματος One Hyde Park στη καρδιά του Knightsbridge, απέναντι από το 5άστερο ξενοδοχείο Mandarin Oriental Hyde Park και μια ανάσα από τα Harrods. Το διαμέρισμα δόθηκε χωρίς έπιπλα, αφού επιπλωμένο θα έφτανε τα 270 εκατ. – μια τιμή η οποία, μεταξύ μας, δε θα έκανε κάποια διαφορά όταν μιλάμε για τέτοια ποσά.

Το συγκρότημα κρατά τα «ηνία» στις αγοραπωλησίες, αφού το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε άλλο διαμέρισμα του One Hyde Park, το οποίο πέρασε στα χέρια του επιχειρηματία Ρινάτ Αχμέτοφ, γνωστός και με τον τίτλο «ο κυρίαρχος της Ουκρανίας», για 229 εκατ. δολάρια.

Το όνομα του ιδιοκτήτη του σπιτιού δεν είναι γνωστό, αλλά ακούγεται πως πρόκειται για κάποιο μεγιστάνα της Ανατολικής Ευρώπης, από όπου προέρχεται και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τα ακίνητα.

1/3

Διαβάστε ακόμα:

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη απευθείας πτήση Λονδίνο – Μύκονος

Το χωριό που κοστίζει λιγότερο από μια θέση στάθμευσης στο Λονδίνο

Υπόγεια πολλών εκατομμυρίων