Την επόμενη εβδομάδα η δικογραφία «Μπαλτάκου» στη Βουλή

Την επόμενη εβδομάδα η δικογραφία «Μπαλτάκου» στη Βουλή

Για την άρση ασυλίας του Η. Κασιδιάρη θα αποφανθούν οι βουλευτές - Μία ακόμη προφυλάκιση μέλους της Χρυσής Αυγής.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να αποστείλει  η εισαγγελέας Καλλιόπη Νταγιάντα στη Βουλή τη δικογραφία γύρω από την υπόθεση «Μπαλτάκου», ώστε να αποφανθεί για άρση ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική λειτουργός κρίνει ότι στην υπόθεση της βιντεοσκόπησης και δημοσιοποίησης της επίμαχης συνομιλίας μεταξύ του βουλευτή της ΧΑ και του τέως γενικού γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου, προκύπτει διάπραξη αδικήματος εκ μέρους του Η. Κασιδιάρη και έτσι με το πέρας της προκαταρκτικής εξέτασης αναμένεται να ζητήσει την άρση της ασυλίας του, ώστε να απαγγελθεί σε βάρος του κατηγορία.

Το πρωί προσήλθαν στην Εισαγγελία τρεις υπάλληλοι της Βουλής, οι οποίοι κλήθηκαν σε κατάθεση για την υπόθεση. Τους εν λόγω μάρτυρες επικαλέστηκε ο κ. Μπαλτάκος προκειμένου να ισχυροποιήσει τη θέση του πως η επίμαχη συνάντηση του με τον κ. Κασιδιάρη δεν ήταν κρυφή.

Μία ακόμη προφυλάκιση μέλους της Χρυσής Αυγής
Την προφυλάκιση του γραμματέα της τοπικής οργάνωσης της ΧΑ στον Πειραιά, Θωμά Μπαρέκα, ο οποίος απολογήθηκε στις εφέτες ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου για την κατηγορία της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, αποφάσισαν οι ανακρίτριες και ο εισαγγελέας.

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικαστικής έρευνας, φέρεται να εμπλέκεται σε επιθέσεις σε βάρος αλλοδαπών, ενέργειες στις οποίος ο ίδιος αρνήθηκε κάθε συμμετοχή, κατά τη διάρκεια της απολογίας του ενώπιον των ανακριτριών. Στη δικογραφία τού αποδίδεται συμμετοχή στην επίθεση μελών της ΧΑ στο κοινωνικό στέκι «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη τον Ιούλιο του 2013 που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών ατόμων μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά. Κατηγορείται επίσης για εμπλοκή του σε επίθεση σε βάρος δικηγόρου και δημοτικού συμβούλου στις εκλογές του Ιουνίου του 2012.

Για την επίθεση στον χώρο «Συνεργείο» οι ανακρίτριες έλαβαν απολογίες και από άλλους δύο κατηγορουμένους οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων. Ο τέταρτος κατηγορούμενος σε αυτήν τη δικογραφία παραμένει άφαντος και σε βάρος του έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Τη Μεγάλη Εβδομάδα οι δύο εφέτες θα λάβουν συμπληρωματικές απολογίες από τον κατηγορούμενο για την εν ψυχρώ δολοφονία του μουσικού Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά και τον συγκατηγορούμενό του, για συνέργεια στην ανθρωποκτονία, Γιάννη Καζαντζόγλου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

Βουλή: Αποκαλυπτικά έγγραφα για τον Ηλία Παναγιώταρο

Οι νέες αποκαλύψεις που «καίνε» τη Χρυσή Αυγή

Ολόκληρο το πόρισμα-φωτιά για την Χρυσή Αυγή

Μπαλτάκος: «Δεν θυμάμαι τι έχω πει για τον πρωθυπουργό…»