Την παραίτηση Τζιτζικώστα ζητά το ΠΑΣΟΚ

Την παραίτηση Τζιτζικώστα ζητά το ΠΑΣΟΚ

Αιτία η επίσημη πρόσκληση προς τους χρυσαυγίτες βουλευτές να παραστούν στην παρέλαση. 

Την παραίτηση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Αποστόλη Τζιτζικώστα ζητά το ΠΑΣΟΚ, αναφορικά με την υπόθεση πρόσκλησης της Χρυσής Αυγής στην στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, στη θεσσαλονίκη και τις δηλώσεις του για το θέμα.

«Ο κ. Τζιτζικώστας στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τη στάση του απέναντι στη Χρυσή Αυγή στις εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη – στις οποίες παρίσταται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας – και νομίζοντας ότι εξυπναδίζει κατά του ΠΑΣΟΚ, υιοθέτησε την ναζιστική λογική της Χρυσής Αυγής και κατάφερε να προσβάλει τη Νέα Δημοκρατία γιατί φαίνεται ότι ξέχασε πώς βρέθηκε να είναι περιφερειάρχης και σε ποιο δήμο έχει την έδρα του», τονίζεται στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε ακόμη: Θα απέχει από την παρέλαση η ΔΗΜΑΡ

«Ζητάμε την παραίτηση του κ. Τζιτζικώστα λόγω έλλειψης δημοκρατικού ήθους αλλά και λόγω ακραίας ανοησίας, στοιχεία και τα δύο απαράδεκτα για κάποιον που κατέχει θέση περιφερειάρχη», καταλήγει η ανακοίνωση.

Λίγο νωρίτερα, ο Σίμος Κεδίκογλου εξέδωσε ανακοίνωση για την προσπάθεια του Περιφερειάρχη να υποστηρίξει την επιλογή του, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «όταν κάποιος κάνει μια γκάφα, το μόνο χειρότερο είναι να κάνει μια νέα γκάφα για να την καλύψει. Ο κ.Τζιτζικώστας οφείλει άμεσα να προβεί σε διορθωτική δήλωση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφία: Σωτήρης Μπαρμπαρούσης