Τις επόμενες ημέρες καταβάλλεται το επίδομα στους πλημμυροπαθείς

Τις επόμενες ημέρες καταβάλλεται το επίδομα στους πλημμυροπαθείς

Ειδικά μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που υπέστησαν ζημιές ζητά ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ.

Το έκτακτο επίδομα των 586 ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κακοκαιρίας της προηγούμενης εβδομάδας πρόκειται να δωθεί άμεσα στους πληγέντες, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος, στον ραδιοσταθμό Βήμα.

«Το οικονομικό βοήθημα είναι θέμα του υπ. Εργασίας, με το οποίο είμαστε σε μια στενή συνεργασία με τον κ. Κεγκέρογλου», είπε ακόμη ο κ. Ντινόπουλος και πρόσθεσε ότι οι δήμοι θα δώσουν τις αποζημιώσεις «αφού θα γίνει η αποτίμηση των ζημιών» για όσους επλήγησαν.

Συμπλήρωσε πως «θα δοθεί μέχρι 1 εκατ. ευρώ στους δήμους, οι οποίοι επλήγησαν με τη διαδικασία των φυσικών καταστροφών, έτσι ώστε να μπορέσουν τάχιστα να προχωρήσουν και σε τέτοιου είδους έργα, τα οποία θα παράσχουν μια αντιπλημμυρική θωράκιση, αλλά κυρίως θα αποκαταστήσουν τις ζημιές». Ερωτηθείς γιατί δεν εκλήθη η περιφερεριάρχης κ. Δούρου στην έκτακτη σύσκεψη είπε: «Ήταν μια κυβερνητική σύσκεψη, μια σύσκεψη κυβερνητικών παραγόντων για το τι πρέπει να κάνουμε εκείνο το κρίσιμο βράδυ».

Μίχαλος: Σχέδιο στήριξης των πληγεισών επιχειρήσεων
Την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για τη στήριξη των επιχειρήσεων που υπέστησαν σημαντικές από τις καταστροφικές πλημμύρες της περασμένης Παρασκευής ζητάει ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Όπως επισημαίνει ο κ. Μίχαλος, η κυβέρνηση, εκτός από την καταβολή αποζημιώσεων για την κάλυψη άμεσων οικονομικών αναγκών και τον προσδιορισμό κονδυλίων που θα διατεθούν για την αποκατάσταση των κτιριακών ζημιών που ήδη έχει δρομολογήσει, θα πρέπει να προωθήσει αποφάσεις για το «πάγωμα» όλων των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων προς το δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και το τραπεζικό σύστημα έως ότου αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία τους.