ΤΙΤΑΝ και «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»: Παρουσιάζουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΝΤΟΚΤΟΡ ΓΟΥΑΪ? και οι Υπερδυνάμεις της Επιστήμης»

ΤΙΤΑΝ και «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»: Παρουσιάζουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΝΤΟΚΤΟΡ ΓΟΥΑΪ? και οι Υπερδυνάμεις της Επιστήμης»
Πρόκειται για μια περιήγηση στον κόσμο της επιστήμης μέσα από παιχνίδια, πειράματα και πληροφορίες που μαγεύουν όλους τους μαθητές, από την Α’ Δημοτικού έως και την 3η Γυμνασίου, καθώς και το ευρύ κοινό.

Το Εκπαιδευτικό Διαδραστικό Πρόγραμμα «ΝΤΟΚΤΟΡ ΓΟΥΑΪ? ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ» παρουσιάζουν έως τις 10 Απριλίου 2020 στην Ελευσίνα, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Λεωνίδας Κανελλόπουλος», ο ΤΙΤΑΝ και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ». Ο σχεδιασμός και η επιστημονική επιμέλεια του προγράμματος ανήκουν στο Γραφείο Εκπαίδευσης του «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ».

Πρόκειται για μια συναρπαστική περιήγηση στον κόσμο της επιστήμης μέσα από παιχνίδια, πειράματα και πληροφορίες που μαγεύουν όλους τους μαθητές, από την Α’ Δημοτικού έως και την 3η Γυμνασίου, καθώς και το ευρύ κοινό. Ξεναγός σε αυτή τη διαδρομή με τους χαρακτηριστικούς σταθμούς Χτίζοντας με Χημικά Μόρια, Παρατηρώντας την Επιστήμη, Πιο μικρό κι απ΄ το μ(micro)…! Μήπως n(nanο); και Ιστορία του Δημόκριτου, είναι ένας μυστηριώδης «Ντόκτορ» που τροφοδοτεί αριστοτεχνικά τη δίψα μας για γνώση.

Το πρόγραμμα διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Δήμο Ελευσίνας και το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού, Αθλητισμού, Κοινωνικής Πολιτικής και Προσχολικής Αγωγής (Π.Α.Κ.Π.Π.Α.) Ελευσίνας και εντάσσεται στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών που πιστά στηρίζει ο ΤΙΤΑΝ στις περιοχές δραστηριοποίησής του.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, παρουσία του Δημάρχου Ελευσίνας κ. Αργύρη Οικονόμου, του Αντιπεριφερειάρχη Δυτ. Αττικής κ. Λευτέρη Κοσμόπουλου, της Προέδρου του Π.Α.Κ.Π.Π.Α. κας Εύης Άνθη-Γκιόκα, εκπροσώπων του «Δημόκριτου» και του Τιτάνα και πλήθους άλλων εκλεκτών προσκεκλημένων.

Στον χαιρετισμό του, ο Γενικός Διευθυντής Τομέα Ελλάδος ΤΙΤΑΝ κ. Γιάννης Πανιάρας ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Χαίρομαι ιδιαίτερα που ξεκινά σήμερα το πρόγραμμα ΝΤΟΚΤΟΡ ΓΟΥΑΪ ? και είμαι βέβαιος για την επιτυχία του. Συνεχίζει ένα διαδραστικό μοντέλο που εφαρμόστηκε ήδη το 2018 με πολύ θετική ανταπόκριση, προσελκύοντας πάνω από 10.000 νεαρούς επισκέπτες εδώ στην Ελευσίνα, και στην Θεσσαλονίκη. Είναι ένα μοντέλο που κινεί την περιέργεια και ενθαρρύνει την εξερεύνηση και τον πειραματισμό. Έτσι χτίζεται η επιστημονική γνώση και προωθείται η καινοτομία. Η συνεργασία με τον «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ», το κορυφαίο ερευνητικό κέντρο της χώρας μας και η τεχνογνωσία που μοιράζεται θα είναι επίσης σημαντική για την επιτυχία του προγράμματος. Όπως και η στενή συνεργασία με τον Δήμο Ελευσίνας και ο ενθουσιασμός με τον οποίο τα σχολεία της περιοχής, αλλά και της Αττικής γενικότερα, αγκαλιάζουν αυτές τις πρωτότυπες εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες. Με προγράμματα σαν αυτό μπορούμε να θαυμάσουμε από κοντά τις ραγδαίες εξελίξεις στην επιστήμη και την τεχνολογία και να εξοικειωθούμε με τα εργαλεία που θα συμβάλλουν στο να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του μέλλοντος.»

Ώρες λειτουργίας: Επίσκεψη σχολείων και ομάδων: Τρίτη–Παρασκευή 09:00-13:00, κατόπιν συνεννόησης στα τηλέφωνα 210 5565601, 210 5565600, 210 5565618 (Τρίτη-Παρασκευή 10:00-13:00). Ευρύ κοινό: Τρίτη–Παρασκευή 17:00-20:00, Σάββατο 11:00-14:00 και Κυριακή 11:00-13:00, εκτός επίσημων αργιών. Είσοδος ελεύθερη.

Διεύθυνση: Πολιτιστικό Κέντρο Ελευσίνας «Λεωνίδας Κανελλόπουλος», Δραγούμη 37, Παραλία Ελευσίνας

Σχεδιασμός – Επιστημονική επιμέλεια: Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» – Γραφείο Εκπαίδευσης. Δρ. Μ. Αρκάς, Δρ. Γ. Βεκίνης, Δ. Γιάντσιου, Σ. Καλοκαιρνού, Μ. Παπαγεωργίου, Δρ. Μ. Σαγνού, Χ. Φουστέρης & ομάδα συνεργατών