Τιτανικός: Το τελευταίο γράμμα πουλήθηκε για 119.000 δολάρια

Τιτανικός: Το τελευταίο γράμμα πουλήθηκε για 119.000 δολάρια

Το τελευταίο γράμμα που γράφτηκε λίγο πριν βουλιάξει ο Τιτανικός πουλήθηκε σε δημοπρασία για 119.000 δολάρια. 

Το τελευταίο γράμμα που γράφτηκε λίγο πριν βουλιάξει ο Τιτανικός πουλήθηκε σε δημοπρασία για 119.000 δολάρια.  Το γράμμα έγραψαν η Έστερ Χαρτ και η 7χρονη κόρη της Εύα οχτώ ώρες πριν το πλοίο προσκρούσει σε παγόβουνο και διεσώθη καθώς το έδωσε στον άνδρα της για να το βάλει στη τσέπη από το παλτό του.

Το γράμμα προοριζόταν για την μητέρα της που ζούσε στο Ανατολικό Λονδίνο και σε αυτό η Έστερ περιέγραφε πόσο όμορφα περνούσε στο «πανέμορφο ταξίδι» της.  Ο σύζυγος της Μπέντζαμιν πέθανε μαζί με περισσότερους από 1.500 ανθρώπους στην καταστροφή.

Τα αναμνηστικά από το ναυάγιο του Τιτανικού εξακολουθούν να αποτελούν μια «χρυσή» δραστηριότητα καθώς πρόσφατα ένα μενού από τη μέρα της καταστροφής πουλήθηκε για 76.000 δολάρια, ενώ ένα βιολί περίπου 900.000 δολάρια.

Ο υπεύθυνος της δημοπρασίας Άντριου Αλντριζ αναφέρει ότι το γράμμα αυτό είναι μοναδικό.

«Γράφτηκε πάνω στο πλοίο, κάτι που το κάνει ξεχωριστό. Αλλά αυτό που ανεβάζει την αξία του κατακόρυφα είναι ότι το γράμμα αυτό είναι το μόνο που γράφτηκε στις 14 Απριλίου που ο Τιτανικός χτύπησε το παγόβουνο. Άρα μπορούμε να πούμε ότι 12 ώρες αφού γράφτηκε ήταν στο πάτο του Ατλαντικού ωκεανού».