Tο 2015 ήταν η καλύτερη χρονιά για το box office

Tο 2015 ήταν η καλύτερη χρονιά για το box office

Το 2015 ήταν επίσημα η καλύτερη χρονιά για το box office στην ιστορία του κινηματογράφου.

Σύμφωνα με την Rentrak, το παγκόσμιο box office, αναμένεται το 2015 να «χτυπήσει» ένα νέο ρεκόρ εισπράξεων που θα ξεπεράσει τα 38 δισεκατομμύρια δολάρια. Χάρη στην επιτυχία των blockbusters όπως του Jurassic World, του Furious 7, του Avengers: Age of Ultron και τα Minions, το 2015 ήταν ένας χρόνος σταθμός για τις ταινίες σε παγκόσμιο επίπεδο. Και φυσικά υπάρχει και η ταινία Star Wars: The Force Awakens, η οποία έσπασε σχεδόν όλα τα ρεκόρ του box office.

Οι πέντε αυτές ταινίες έκαναν εισπράξεις πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε όλο τον κόσμο κατά το 2015 και είναι μεταξύ των έντεκα ταινιών που έχουν κάνει τις μεγαλύτερες εισπράξεις παγκοσμίως σε όλες τις εποχές.

Το Jurassic World βρίσκεται σήμερα στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης σε εισπράξεις για το 2015, καθώς έχουν φτάσει στο 1.67 δισ. δολάρια και κατέχει την τρίτη θέση στη λίστα των ταινιών με τις μεγαλύτερες εισπράξεις όλων των εποχών.

Το Furious 7 βρίσκεται στην πέμπτη θέση με τις ταινίες σε εισπράξεις όλων των εποχών, αλλά το Star Wars: The Force Awakens έχει ξεπεράσει τα 1.510.000.000 δολάρια σε εισπράξεις μόλις σε 19 ημέρες σε παγκόσμιο επίπεδο και χωρίς να έχει «μπει» ακόμα στην αγορά της Κίνας, που κάνει το ντεμπούτο της στις 9 Ιανουαρίου.