Το 61ο ετήσιο συνέδριο των Ευρωπαϊκών Οργανισμών Προώθησης Εξαγωγών θα φιλοξενήσει ο Enterprise Greece το 2020

Το 61ο ετήσιο συνέδριο των Ευρωπαϊκών Οργανισμών Προώθησης Εξαγωγών θα φιλοξενήσει ο Enterprise Greece το 2020
Ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού παρουσίασε την ελληνική πρόταση για διοργάνωση συνεδρίου με θέμα την επιχειρηματική συνεργασία της Ευρώπης με την Αφρική.

Το 61ο ετήσιο συνέδριο των Ευρωπαϊκών Οργανισμών Προώθησης Εξαγωγών (ETPOs), θα φιλοξενήσει στην Αθήνα το 2020 ο οργανισμός Enterprise Greece.

O οργανισμός Enterprise Greece, ως αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Οργανισμών Προώθησης Εξαγωγών (ETPOA), συμμετείχε στο 60ο ετήσιο συνέδριο των Ευρωπαϊκών Οργανισμών Προώθησης Εξαγωγών (ETPOs) το οποίο φιλοξενήθηκε στις Βρυξέλλες από τους ομόλογους Οργανισμούς AWEX, hub.Brussels και Flanders Invest & Trade στις 24 και 25 Οκτωβρίου 2019.

Ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού, Γεώργιος Φιλιόπουλος, παρουσίασε την ελληνική πρόταση για διοργάνωση συνεδρίου με θέμα την επιχειρηματική συνεργασία της Ευρώπης με την Αφρική. Στόχος του συνεδρίου θα είναι ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος που θα ευνοεί την επιχειρηματική συνεργασία των δύο ηπείρων, θα προωθεί την ανταλλαγή ιδεών, απόψεων και κουλτούρας και θα ενθαρρύνει την επικοινωνία δικτύων, εταίρων, επιχειρηματιών και οργανισμών.

Ο κ. Φιλιόπουλος επεσήμανε ότι την τελευταία δεκαετία, η Αφρική γνωρίζει σημαντική οικονομική ανάπτυξη, πάνω από τον παγκόσμιο μέσο όρο, ότι η ΕΕ επιθυμεί να την συνδράμει στην υποστήριξη του τεράστιου δυναμικού του ιδιωτικού της τομέα και στην εξάλειψη της φτώχειας, ότι η Υποσαχάρια Αφρική περιλαμβάνει οικονομίες ταχύτατα αναπτυσσόμενες και ότι διαθέτει μια ανερχόμενη μεσαία τάξη. Για όλους αυτούς τους λόγους αποτελεί μια αγορά εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και με πολλές δυνατότητες.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, ο διευθύνων σύμβουλος του Enterprise Greece, συμμετείχε και σε πάνελ για το Brexit και τις επιπτώσεις του, τον βαθμό εθνικής ετοιμότητας σε περίπτωση Brexit με ή χωρίς συμφωνία, καθώς και τα εργαλεία με τα οποία η ΕΕ ενδεχομένως θα μπορούσε να υποστηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Στο τέλος του συνεδρίου, υπεγράφη η συμφωνία ενσωμάτωσης του δικτύου Comité de Liaison (CDL) στην Ευρωπαϊκή Ένωση Οργανισμών Προώθησης Εξαγωγών (ETPOA), γεγονός που αύξησε τα μέλη της σε 23. Συγκεκριμένα, προστέθηκαν οι :

·       Agrarmarkt Austria Marketing GesmbH (Αυστρία)

·       Board Bia (Ιρλανδία)

·       BVE – Food and Industries (Γερμανία)

·       VLAM – Vlaams Cenrtum Voor Agro-en Visser Marketing (Βέλγιο)

·       AHDB (Η.Β.)

·       FIAB (Ισπανία)

·       SOPEXA (Γαλλία)

·       Switzerland Global Enterprise (Ελβετία)

·       ITA (Ιταλία).