Το αφεντικό της Ryanair «ξαναχτυπά»: Θα γεμίσει τα αεροπλόνα με αντι-Brexit σλόγκαν

Το αφεντικό της Ryanair «ξαναχτυπά»: Θα γεμίσει τα αεροπλόνα με αντι-Brexit σλόγκαν

Ο Μάικλ Ο'Λίρι προειδοποιεί πως σε περίπτωση εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε. θα αυξήσει τους ναύλους.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair, Μάικλ Ο’Λίρι, έχει χτίσει τη φήμη του πάνω στην συνεχιζόμενη και πάντοτε ευφάνταστη προσπάθεια μείωσης του κόστους, η οποία έχει κάνει την αεροπορική του εταιρεία μία από τις πιο επιτυχημένες στην Ευρώπης. (Έχει αποκαλέσει μία επιβάτιδα «ηλίθια» επειδή παραπονέθηκε για το ότι έπρεπε να πληρώσει για να τυπώσει το εισιτήριό της).

Αυτή τη φορά, ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair, έχει ένα νέο θέμα για να ασχοληθεί και να εξαντλήσει την ειλικρίνειά του: το Brexit, δηλαδή την ενδεχόμενη έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Ιρλανδός Μάικλ Ο’Λίρι δήλωσε, λοιπόν, ότι «θα μας πεθάνει όλους» με τα μηνύματα κατά του Brexit, τα οποία πρόκειται να εξαπολύσει. Στηρίζει ένθερμα την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σχεδιάζει να επικοινωνήσει τη θέση του «στολίζοντας» τα αεροσκάφη της Ryanair με σλόγκαν κατά του Brexit.

Η αεροπορική εταιρεία του Ο’Λίρι απασχολεί 3.000 άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο και μεταφέρει περισσότερους από 35 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρώπης. Το Λονδίνο είναι ένας σημαντικός κόμβος για τη Ryanair. Αν, όμως, η Βρετανία αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Μάικλ Ο’Λίρι υποστηρίζει πως η Ryanair «θα επενδύσει τάχιστα σε άλλες χώρες, όπως η Τσεχία και η Πολωνία».

Όπως εξηγεί, ένα ενδεχόμενο Brexit δεν θα ήταν… «Αρμαγεδώνας», αλλά προειδοποιεί ότι η Ryanair θα αυξήσει πιθανώς τις τιμές των εισιτήριων της σε αυτή την περίπτωση. Ο Μάικλ Ο’Λίρι πιστώνεται την απορρύθμιση της ευρωπαϊκής αγοράς αεροπορικών ταξιδιών, η οποία έχει ως αποτέλεσμα «φθηνότερες διακοπές για τους Βρετανούς πολίτες».

«Μια ανεξάρτητη Βρετανία θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση των ναύλων, δεδομένου ότι η αεροπορική εταιρεία μπορεί να επιβαρυνθεί ακόμη και με φόρους, εφόσον η οικονομία αλλάζει μετά από ένα τέτοιο σημαντικό γεγονός», εξηγεί. Επιπλέον, υποστηρίζει πως μια αυτόνομη βρετανική κυβέρνηση θα μπορούσε να προωθήσει μια γραφειοκρατία που θα περιόριζε τον ανταγωνισμό και θα ανέβαζε το κόστος.