Το αμερικανικό λιμενικό ξεκινά έρευνα για τα αίτια της ενδόρρηξης του βαθυσκάφους Titan

Το αμερικανικό λιμενικό ξεκινά έρευνα για τα αίτια της ενδόρρηξης του βαθυσκάφους Titan
epa10706554 A handout satellite image made available by Maxar Technologies shows the search and rescue operations associated with the missing Titan submersible near the wreck of the Titanic in the Atlantic Ocean, 22 June 2023. The US Coast Guard, along with Canadian authorities, is searching the ocean depths for a submersible with Ocean Gate Expeditions, carrying tourists visiting the Titanic wreckage, 900 miles (1500 km) off the coast of Cape Cod, that lost contact on 18 June 2023. EPA/MAXAR TECHNOLOGIES / HANDOUT -- MANDATORY CREDIT: SATELLITE IMAGE 2023 MAXAR TECHNOLOGIES -- THE WATERMARK MAY NOT BE REMOVED/CROPPED -- BEST QUALITY AVAILABLE -- HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το λιμενικό των ΗΠΑ ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι ξεκινά έρευνα για τα αίτια της ενδόρρηξης του βαθυσκάφους Titan, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο των πέντε επιβατών.

Το λιμενικό των ΗΠΑ ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι ξεκινά έρευνα για τα αίτια της ενδόρρηξης του βαθυσκάφους Titan, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο των πέντε επιβατών του την ώρα που κατευθύνονταν προς το ναυάγιο του Τιτανικού.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε μία ημέρα αφού το Γραφείο Ασφάλειας των Μεταφορών του Καναδά (BST) επεσήμανε ότι άνοιξε «έρευνα για την ασφάλεια (…) σχετικά με το θανάσιμο περιστατικό που αφορά το πλοίο Polar Prince», από το οποίο το βαθυκάφος ξεκίνησε την κατάδυσή του προς το ναυάγιο του Τιτανικού την περασμένη Κυριακή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Βασικός μου στόχος είναι να αποφευχθεί ένα αντίστοιχο περιστατικό, κάνοντας τις κατάλληλες συστάσεις για τη βελτίωση της ασφάλειας του ναυτιλιακού τομέα παγκοσμίως», δήλωσε ο Τζέισον Νιούμπαουερ επικεφαλής ερευνητής του αμερικανικού λιμενικού και αρμόδιος για την έρευνα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τη Βοστόνη.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι έχει ξεκινήσει η προκαταρκτική συγκέντρωση στοιχείων, κυρίως «των συντριμμιών από το σημείο του περιστατικού», ενώ σημείωσε ότι το λιμενικό βρίσκεται σε επαφή με τις οικογένειες των πέντε νεκρών για το ενδεχόμενο εντοπισμού ανθρώπινων λειψάνων.

Μετά την έρευνά του το λιμενικό των ΗΠΑ ενδέχεται, «αν κριθεί απαραίτητο», να συστήσει να ασκηθούν ποινικές διώξεις.

Το Titan, ένα βαθυσκάφους περίπου 6,5 μέτρων, καταδύθηκε στις 18 Ιουνίου με προορισμό το ναυάγιο του Τιτανικού στον βόρειο Ατλαντικό, και θα έπρεπε να αναδυθεί επτά ώρες αργότερα. Όμως έχασε την επαφή με το πλοίο Polar Prince λιγότερες από δύο ώρες μετά την αναχώρησή του.

Οι πέντε επιβάτες του σκοτώθηκαν από την «καταστροφική ενδόρρηξη» που σημειώθηκε στο Titan, επεσήμανε την Πέμπτη το αμερικανικό λιμενικό. Κάποια συντρίμμια εντοπίστηκαν περίπου 500 μέτρα από το ναυάγιο του Τιτανικού, σε βάθος σχεδόν 4.000 μέτρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: