Tο Android Wear οχυρώνεται απέναντι στον επερχόμενο «τυφώνα» του Apple Watch

Tο Android Wear οχυρώνεται απέναντι στον επερχόμενο «τυφώνα» του Apple Watch

Η Google αναβαθμίζει το λειτουργικό σύστημα για τα έξυπνα ρολόγια που χρησιμοποιούν Android, με στόχο τον ανταγωνισμό με την Apple.

Το Apple Watch βρίσκεται «προ των πυλών» κι έχει κλέψει το ενδιαφέρον των καταναλωτών, αλλά η Apple δεν είναι η μόνη εταιρεία που παράγει έξυπνα ρολόγια. Και αυτό ακριβώς θέλησε να υπενθυμίσει η Google.

Έτσι, η εταιρεία ανακοίνωσε τη Δευτέρα μια αναβάθμιση του Android Wear για όλα τα smartwatches που χρησιμοποιούν το εν λόγω λειτουργικό σύστημα.

Η επίδραση του επερχόμενου ρολογιού της Apple πάνω στη νέα αναβάθμιση είναι φανερή. Ορισμένες μάλιστα από τις νέες δυνατότητες που υποστηρίζει το Android Wear, όπως η υποστήριξη Wi-Fi, η δυνατότητα για διαρκή εμφάνιση της ώρας και η χρήση γρήγορων σκίτσων (doodles) για μηνύματα, στοχεύουν αποκλειστικά στον ανταγωνισμό με το Apple Watch. Επιπλέον συμπεριλαμβάνονται νέες δυνατότητες όπως η εύκολη εμφάνιση μιας λίστας με όλες τις εφαρμογές που έχουν εγκατασταθεί ή η υποστήριξη αισθητήρων που αντιλαμβάνονται την κίνηση του καρπού για την πλοήγηση των ειδήσεων.

Η υποστήριξη Wi-Fi θα δώσει στα ρολόγια που υποστηρίζουν το σύστημα Android Wear τη δυνατότητα να συνδέονται με οποιαδήποτε συσκευή, να λαμβάνουν ειδοποιήσεις και μηνύματα και να υποστηρίζουν εφαρμογές που κάνουν χρήση του.

Με τις νέες δυνατότητες τα έξυπνα ρολόγια θα μπορούν να λειτουργούν με ανοιχτή την οθόνη, σε ρυθμίσεις χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας για όσο διάστημα επιθυμούν. Η αναβάθμιση έρχεται σε απάντηση του τρόπου παρουσίασης της ώρας στο Apple Watch – ο ιδιοκτήτης ενός έξυπνου ρολογιού της Apple θα μπορεί να δει ανά πάσα στιγμή την ώρα με μία απλή κίνηση του καρπού τους.

Όσο για τον νέο τρόπο μηνυμάτων, η Google διαπίστωσε τη δυσκολία ανάγνωσης των πολύπλοκων επικοινωνιών στις μικρές συσκευές. Έτσι αποφάσισε να αναπτύξει και να προσθέσει έναν νέο μεταφραστή που θα μετατρέπει ένα απλό και γρήγορο σκίτσο (doodle) του χρήστη του τηλεφώνου σε ένα αντίστοιχο emoji.

Η νέα αναβάθμιση θα είναι διαθέσιμη από την επόμενη εβδομάδα για τα έξυπνα ρολόγια των Asus, Samsung, LG, Motorola, Sony και Huawei, ενώ θα είναι ενσωματωμένη στο LG Watch Urbane που θα κυκλοφορήσει την Παρασκευή.

Βέβαια, οι νέες δυνατότητες δεν θα μπορούν να είναι διαθέσιμες στο σύνολό τους για όλα τα μοντέλα, καθώς απαιτούν αντίστοιχες δυνατότητες στο υλικό μέρος. Έτσι κάθε κατασκευαστής θα πρέπει να επιλέξει ποιες από αυτές θα ενσωματώσει για κάθε μοντέλο του ξεχωριστά.