Το απόλυτο κινητό για τους φίλους των selfies ονομάζεται… «Selfie»!

Το απόλυτο κινητό για τους φίλους των selfies ονομάζεται… «Selfie»!

Το νέο smartphone της ASUS περιλαμβάνει ένα πλήθος χαρακτηριστικών που δικαιολογεί πλήρως το όνομά του.

Η μόδα των selfies συνεχίζει να κυριαρχεί μεταξύ των κατόχων έξυπνων τηλεφώνων. Ένα γεγονός που δεν μπορούν να παραβλέψουν οι κατασκευαστές smartphones, οι οποίοι φροντίζουν να βελτιώνουν σε κάθε νέα τους έκδοση τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες των καμερών των συσκευών τους. Στην περίπτωση όμως της ASUS και του νέου της έξυπνου τηλεφώνου τα πράγματα πήγαν… πολλά βήματα παραπέρα.

Η σχεδίαση του νέου έξυπνου κινητού της εταιρείας από την Ταϊβάν είναι τόσο στοχευμένη πάνω σε αυτό το είδος φωτογραφιών που  δανείζεται από αυτές ακόμα και το όνομά του. Το «Selfie» της σειράς Zenfone είναι ένα μοντέλο για όσους αισθάνονται τον ναρκισσισμό να ξεχειλίζει από μέσα τους, όπως παραδέχθηκε και η Jen Chuang, διευθύντρια του κέντρου σχεδίασης της ASUS κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης του κινητού στην έκθεση Computex στην Ταϊπέι.

Οι δύο κάμερες του «Selfie» έρχονται εξοπλισμένες με ένα πλήθος λειτουργιών και υπόσχονται να «απογειώσουν» φωτογραφίες σας.

Η λειτουργία «Real-Time Beautification» είναι σχεδιασμένη για να βελτιώνει αυτόματα τις φωτογραφίες των προσώπων, κάνοντας πιο λεπτές τις γραμμές σαν να χρησιμοποιεί ένα «ψηφιακό μακιγιάζ» όπως αναφέρει η Chuang. Από την άλλη, το «Dual-Color Real Tone Flash», που συνοδεύει τις δύο κάμερες, ζωντανεύει τα χρώματα των φωτογραφιών «σαν να έχετε ένα προσωπικό προβολέα».

Η τεχνολογία του Selfie μπορεί να διορθώνει το contrast και να ενισχύει την φωτεινότητα, επιτρέποντας να τραβάτε καθαρές φωτογραφίες ακόμα και σε πολύ κακό φωτισμό. Τόσο η μπροστινή όσο και η πίσω κάμερα έχουν ανάλυση 13 MP και είναι εξοπλισμένες με φλας. Επιπλέον, η πίσω κάμερα είναι εφοδιασμένη με την τεχνολoγία laser Auto-Focus. Όσο για την οθόνη, είναι 5,5 ιντσών Full HD, με ανάλυση 403ppi.

Η συσκευή περιλαμβάνει ένα «selfie button»  για να διευκολύνει τους χρήστες του χρήστες του τηλεφώνου, κάνοντας τη διαδικασία τόσο απλή όσο η αλλαγή της έντασης της μουσικής. Επιπλέον, για να ενεργοποιήσουν την κατάσταση «selfie mode» θα πρέπει απλά να σχεδιάσετε ένα «S» στην οθόνη του κινητού.

Η δημοτικότητα των αποκαλούμενων «selfie sticks» δεν έφυγε από την παρατήρηση των ανθρώπων της ASUS. Ήταν, άλλωστε, θέμα χρόνου μια εταιρεία να ενσωματώσει στη συσκευή της μια δική της εκδοχή του, και αυτό ακριβώς συμβαίνει με το Zenfone Selfie. Το περιστερφόμενο πλαίσιο μπορεί της συσκευής μπορεί να προσθέσει την απαραίτητη απόσταση μεταξύ του προσώπου και της κάμερας.

Εκεί που το Selfie δικαιολογεί απόλυτα την παραδοχή της Chuang, ότι πρόκειται για ένα τηλέφωνο για αυτούς που απολαμβάνουν να είναι νάρκισσοι, αφορά σίγουρα το κάλυμα του τηλεφώνου με τον χαρακτηριστικό όνομα «MyView». Ολόκληρη η οθόνη του τηλεφώνου καλύπτεται εκτός από ένα μικρό κυκλικό παράθυρο με το πρόσωπό σας, που σας επιτρέπει να ελέγχεται την selfie που μόλις τραβήξατε.