Το αστρονομικό ποσό για την επίδειξη μόδας του Οίκου Chanel στο Παρίσι

Το ανάκτορο του Γκραν Παλέ στο Παρίσι μετατράπηκε σε τερματικό σταθμό αεροδρομίου και κόστισε ούτε λίγο ούτε πολύ 5 εκατ. δολάρια.

Η πύλη αναχώρησης είναι… Chanel No 5. Επιβιβαστείτε. Δεν υπάρχουν όρια στην φαντασία και στο που μπορεί να φτάσει δημιουργικά μια επίδειξη μόδας. Κι όχι όποια κι όποια. Η επίδειξη μόδας του οίκου Chanel για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2016.

Σε ένα κομψότατο τερματικό σταθμό αεροδρομίου μετατράπηκε το εκθεσιακό ανάκτορο του Γκραν Παλέ στο Παρίσι, με σικάτα κιόσκια για το check in και άνδρες μοντέλα που έκοβαν «εισιτήρια», ήλεγχαν τα «διαβατήρια» και παραλάμβαναν τις «αποσκευές» όλων όσοι παραβρέθηκαν στο ντεφιλέ. Όλα αυτά για τις ανάγκες του σόου με την υπογραφή του Καρλ Λάγκερφελντ.

Πόσο κόστισε το «fly me to Chanel, let me play among the stars» ; Κρατηθείτε! Πέντε (5) εκατομμύρια δολάρια.

Στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού ο εμβληματικός οίκος μόδας επανακαθόρισε το «travel chic» παρουσιάζοντας και custom-made αποσκευές Chanel.Το «ψεύτικο» αεροδρόμιο ονομάστηκε «Aeroport Paris Cambon» και η πρώτη επιβάτης της πτήσης «Chanel Airlines» ήταν το μοντέλο Έντι Κάμπελ.

Τα ρούχα που παρουσιάστηκαν είχαν τη σφραγίδα της δεκαετίας του ‘80. Έντονα γεωμετρικά σχέδια στις μπλούζες, πούλιες και παγιέτες, δερμάτινα bomber jackets,φορέματα από σιφόν, πουκάμισα με κρόσια και πλισέ φούστες…

Η γνωστή ντίβα της ιταλικής μόδας Άννα Ντελά Ρούσο ζωγράφισε την επίδειξη με τις πρώτες λέξεις που της ήρθαν αυθόρμητα στα χείλη : «Κέφι. Φανταστική. Λάμψη. Μόδα. Έρωτας»