Το BBC και το ITV συμμαχούν για να «χτυπήσουν» το Netflix

Το BritBox, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2019, θα αποτελείται κυρίως από αρχειακές εκπομπές του BBC και του ITV, μαζί με νέες βρετανικές παραγωγές.

Το BBC και το ITV έχουν επιβεβαιώσει τα σχέδιά τους να ενώσουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να κυκλοφορήσουν μια υπηρεσία streaming επί πληρωμή, με την ονομασία BritBox, μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς, σε μια προσπάθεια να επικρατήσουν έναντι του Netflix.

BritBox Photograph- BritBox-PA

Η εν λόγω ενέργεια αποτελεί μια προσπάθεια απάντησης στην απειλή που τίθεται από το Netflix, το οποίο επικρατεί ολοένα και περισσότερο στην αγορά, έναντι των παραδοσιακών ραδιοτηλεοπτικών φορέων, καθώς το κοινό σταματά σταδιακά να παρακολουθεί τα παραδοσιακά κανάλια και περιμένει οι εκπομπές να είναι άμεσα διαθέσιμες σε υπηρεσίες streaming.

Το BritBox, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2019, θα αποτελείται κυρίως από αρχειακές εκπομπές του BBC και του ITV, μαζί με νέες βρετανικές παραγωγές, που θα δημιουργούνται ειδικά για τη συγκεκριμένη υπηρεσία. Δεν υπάρχουν ακόμα διαθέσιμες λεπτομέρειες σχετικά με την τιμολόγηση της εν λόγω υπηρεσίας, αν και η ανακοίνωση ανέφερε ότι οι τιμές θα είναι «ανταγωνιστικές».

Βέβαια, το BritBox δεν θα διαθέτει τις πιο πρόσφατες εκπομπές του BBC και του ITV, οι οποίες θα παραμείνουν διαθέσιμες για το κοινό μέσα από τις υπηρεσίες BBC iPlayer και ITV Hub. Και άλλα τηλεοπτικά δίκτυα αναμένεται να συμμετάσχουν στην υπηρεσία αργότερα, με το Channel 4 να είναι γνωστό πως έχει πάρει μέρος στις συζητήσεις.

Το ITV έχει δεσμευτεί να επενδύσει μέχρι και 65 εκατ. βρετανικές λίρες στο κοινό εγχείρημα μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Το BBC δεν σχολίασε το κατά πόσο θα επένδυε αντίστοιχο χρηματικό ποσό στο εγχείρημα.

Φωτογραφία: BritBox/ PA