Το Μπιγκ Μπεν… ξεκουρδίστηκε

Το Μπιγκ Μπεν… ξεκουρδίστηκε

Μετά από 156 χρόνια, το διάσημο ρολόι "έχασε" τον ρυθμό του.

Το «σήμα κατατεθέν» του Λονδίνου, το Μπιγκ Μπεν, «δεσπόζει» βρίσκεται στο βόρειο άκρο των ανακτόρων του Ουεστμίνστερ στο Λονδίνο, και εδώ και 156 χρόνια «ενημερώνει» τόσο τους τουρίστες όσο και τους Λονδρέζους για την ώρα.

Με τόσα χρόνια, όμως, στις «πλάτες» του το ρολόι φαίνεται πως «ξεκουρδίστηκε» και εδώ και δύο εβδομάδες το ρολόι πήγαινε 6 δευτερόλεπτα μπροστά.

Σύμφωνα με το BBC, ο μηχανικός ρολογιών Ian Westworth δήλωσε πως το μεγάλο ρολόι του Κοινοβουλίου είναι λίγο «αναξιόπιστο » τις τελευταίες ημέρες, εξηγώντας πως το σφάλμα με το ρολόι ήταν αποτέλεσμα ενός προβλήματος στο μηχανισμό που πέρασε απαρατήρητο το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Το σφάλμα στον συγχρονισμό των χτύπων παρατηρήθηκε για πρώτη φορά από το BBC Radio 4 καθώς οι εκπομπές ήταν “ρυθμισμένες” με το χτύπημα του ρολογιού.

Τα «λάθος» χτυπήματα προκάλεσαν διακοπές στις ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές, δήλωσε το προσωπικό του Radio 4.

Ο παρουσιαστής Eddie Mair είπε ότι δεν ήταν πολύ ασυνήθιστο να υπάρχει κάποια καθυστέρηση στους χτύπους αλλά τη Δευτέρα , ο ίδιος είπε στους ακροατές « το Μπιγκ Μπεν είναι ακόμη πιο ασταθές».

«Είναι ένα μηχανικό ρολόι» επεσήμανε ο φύλακας του Μπιγκ Μπεν, Steven Jaggs, «δεν είναι ψηφιακό, δεν είναι ηλεκτρονικό. Χρειάζεται πολλή αγάπη και φροντίδα». Εξήγησε ότι χρειάζεται αρκετός χρόνος για να ανέβει κανείς τα 334 μέτρα τρεις φορές την εβδομάδα για να γυρίσει πίσω το ρολόι. Ο μηχανισμός μπορεί, επίσης, να επηρεαστεί από καιρικές συνθήκες, την ατμοσφαιρική πίεση και το πέρας του χρόνου».