Το Bitcoin καταγράφει τη μεγαλύτερη άνοδό του από τις αρχές Φλεβάρη

pixabay.com

Το Bitcoin ανεβαίνει σήμερα καθώς οι επενδυτές εκμεταλλεύθηκαν τα χαμηλά επίπεδα τιμών – τα χαμηλότερα εδώ και κάμποσες εβδομάδες – για να αγοράσουν εκ νέου ψηφιακά επενδυτικά στοιχεία, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Το πιο γνωστό κρυπτονόμισμα καταγράφει τα μεγαλύτερα κέρδη από τις 8 Φεβρουαρίου. Πρώτα έπεσε έως και στα 47.079 δολάρια στο trading στην Ασία, προτού ανέβει κατά 9,6%, στα 52.747 δολάρια, και σταθεροποιηθεί στα 52.500 δολάρια στο Χονγκ Κονγκ.

«Ο κόσμος πορεύεται από τη συγκεντροποίηση στην αποκέντρωση· εάν πιστεύεις σε αυτό το μοτίβο, σημαίνει ότι η πτώση στην τιμή του Bitcoin είναι μια μεγάλη ευκαιρία για αγορά» είπε ο Michael Sikorsky, διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της Copia Wealth Studios, σε σημείωμά του την Παρασκευή. «Η αστάθεια πάντα δημιουργούσε ευκαιρίες, και οι άνθρωποι συνεχίζουν να εκπλήσσονται από τα νέα ιστορικά υψηλά που καταγράφονται σε μηνιαία και ετήσια βάση».

Το ψηφιακό asset άρχισε να …σκοντάφτει αφότου είχε σημειώσει ρεκόρ 64.870 δολαρίων στις 14 Απρίλιου, ενισχυμένο από την εισαγωγή της Coinbase Global Inc. στο χρηματιστήριο. Την περασμένη εβδομάδα, έπεσε κάτω από τον μέσο όρο 100 ημερών για πρώτη φορά από τις αρχές Οκτωβρίου, αφότου η JPMorgan Chase προειδοποίησε ότι το ανοδικό του momentum ίσως βρισκόταν σε κίνδυνο.

Η κατάρρευση δύο ανταλλακτηρίων κρυπτονομισμάτων στην Τουρκία στα τέλη της περασμένης εβδομάδας ενίσχυσε τις ανησυχίες ως προς το κατά πόσο τα κρυπτονομίσματα μπορεί να μην είναι τίποτε άλλο παρά μια φούσκα.

Ο δισεκατομμυριούχος Elon Musk, ο οποίος στο παρελθόν έχει επηρεάσει τις τιμές των κρυπτονομισμάτων με σχόλιά του στο Twitter, ανέβασε άλλη μια δυνητική αναφορά στα κρυπτονομίσματα το Σάββατο. «Τι θα φέρει το μέλλον;» αναρωτήθηκε, χρησιμοποιώντας όμως μια λέξη (‘hodl’) που παραπέμπει στην αγοραπωλησία ψηφιακών assets από υποστηρικτές των κρυπτονομισμάτων.

Κάποιες μετοχές που συνδέονται με κρυπτονομίσματα ανέβηκαν μαζί με το Bitcoin. Η Monex Group Inc. κέρδισε 5,9% ενώ η Remixpoint Inc. και η Ceres Inc. είδαν τις τιμές των μετοχών τους να αυξάνονται κατά 8,8% και 5,7% αντίστοιχα.