Το Bitcoin θα φτάσει τα 500.000 δολ. παρά την πτώση, δηλώνει η Κάθι Γουντ της Ark Investment

Το Bitcoin θα φτάσει τα 500.000 δολ. παρά την πτώση, δηλώνει η Κάθι Γουντ της Ark Investment
Photo: pixabay.com

Τα 500.000 δολ., παρά το sell off των προηγούμενων ημερών και τη διολίσθηση μέχρι και τα 30.000 δολ., από τα ιστορικά υψηλά των 64.000 δολ. τον Απρίλιο, αναμένεται να φτάσει η τιμή του Bitcoin, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Bloomberg TV η CEO της Ark Investment Management, Κάθι Γουντ.

Όπως είπε, το Bitcoin, τώρα, είναι «προς πώληση», ενώ πρόσθεσε πως η αγορά των κρυπτονομισμάτων δεν έχει «δει» ακόμη τα «χαμηλά» της. «Η αγορά είναι άκρως συναισθηματική και δεν είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς πού βρίσκεται ο πάτος».

Το Bitcoin κατρακυλούσε λόγω των περιβαλλοντικών ανησυχιών του ιδρυτή της Tesla Έλον Μασκ αλλά και των νέων ρυθμιστικών εμποδίων που έβαλε η κυβέρνηση της Κίνας μέχρι την Τετάρτη 19 Μαΐου για πέντε συνεχόμενες ημέρες, έχοντας από άποψη επίδοσης τον χειρότερο μήνα της τελευταίας τριετίας.

Ωστόσο, όπως ανέφερε η Κάθι Γουντ, δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία για την περιβαλλοντική επίπτωση του Bitcoin, καθώς ολοένα και περισσότεροι εξορύκτες του δημοφιλέστερου κρυπτονομίσματος χρησιμοποιούν εναλλακτικές και πιο «πράσινες» πηγές ενέργειας.

Σε ό,τι αφορά την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών των ΗΠΑ (SEC) για έκδοση ETF (Exchange Traded Fund) συνδεδεμένου με το Bitcoin, η CEO της Ark Investment ανέφερε πως «οι πιθανότητες ανεβαίνουν τώρα που έχουμε αυτή τη διόρθωση και πτώση των τιμών».

Επισημαίνεται πως, νωρίτερα αυτό το μήνα, η Wood ανακοίνωσε ότι έχει ενταχθεί στο διοικητικό συμβούλιο της Amun Holdings, της μητρικής εταιρείας της 21Shares, που εδρεύει στην Ελβετία και προσφέρει προϊόντα τα οποία είναι συνδεδεμένα με crypto και τυγχάνουν διαπραγμάτευσης στο χρηματιστήριο.