Το Bitcoin ξεπέρασε για λίγο τα 30.000 δολάρια, καθώς το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο βρίσκεται κοντά σε υψηλά επίπεδα έτους

Το Bitcoin ξεπέρασε για λίγο τα 30.000 δολάρια, καθώς το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο βρίσκεται κοντά σε υψηλά επίπεδα έτους
As bitcoins skyrocket to more than $12 000 for one BTC, many central banks as ECB or US Federal Reserve warn of risks of a bubble. Britain and the ECB want to monitor trade for money-laudering suspicions. The main U.S. derivatives regulator said it would allow CME Group Inc (CME.O) and CBOE Global Markets Inc (CBOE.O) to list Bitcoin futures contracts. Toulouse. December 6th 2017. (Photo by Alain Pitton/NurPhoto) (Photo by Alain Pitton / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Το token έφτασε στο υψηλό των 30.177 δολαρίων πριν πέσει γρήγορα λίγο πάνω από τα 29.800 δολάρια.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς ξεπέρασε για λίγο τα 30.000 δολάρια το βράδυ της Τρίτης – μια ξαφνική στιγμή μεταβλητότητας για το Bitcoin σε έναν μήνα συγκριτικής σταθερότητας.

Το token έφτασε στο υψηλό των 30.177 δολαρίων πριν πέσει γρήγορα λίγο πάνω από τα 29.800 δολάρια. Το κρυπτονόμισμα διαπραγματεύεται τώρα σε ένα παρόμοιο σημείο, αφού έκανε για λίγο άλμα στα 30.043 δολάρια. Την τελευταία εβδομάδα, το Bitcoin έχει αυξηθεί κατά σχεδόν 2%.

Η ύψους σχεδόν 1,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων αγορά των κρυπτονομισμάτων – που κατά το ήμισυ καλύπτεται από το Bitcoin – είναι επίσης ανοδική, περίπου 1%, τις τελευταίες επτά ημέρες, σύμφωνα με την CoinMarketCap. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων δεν συμβαδίζουν με την ευρύτερη χρηματιστηριακή αγορά, καθώς ο S&P 500 σημειώνει πτώση σχεδόν 2% και ο Nasdaq σχεδόν 3% στο ίδιο χρονικό διάστημα.

«Η τιμή του Bitcoin μέχρι στιγμής έχει ανέβει μόνο περίπου 3% από τα πρόσφατα χαμηλά επίπεδα», δήλωσε στο Fortune ο Chris Bendiksen, επικεφαλής της έρευνας Bitcoin στην CoinShares. «Αυτό βρίσκεται μέσα στο ιστορικό προφίλ ημερήσιας μεταβλητότητας, οπότε δεν θα πρέπει πραγματικά να δικαιολογεί μεγάλο ενθουσιασμό».

Μετά τα χαμηλά επίπεδα των σχεδόν 16.000 δολαρίων στην αρχή του έτους, η τιμή του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος στον κόσμο με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς έχει σχεδόν διπλασιαστεί μετά από ένα καταστροφικό 2022.

Στις αρχές Ιουνίου, όταν το Bitcoin διαπραγματευόταν κοντά στα 27.000 δολάρια, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μήνυσε τόσο την Binance όσο και την Coinbase, δύο από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια, και η ευρύτερη αγορά κρυπτονομισμάτων κατέρρευσε, με το Bitcoin να αγγίζει σχεδόν τα 25.000 δολάρια.

Ωστόσο, μόλις λίγες ημέρες αργότερα, η BlackRock, ο μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, κατέθεσε αίτηση για ένα Bitcoin spot ETF, που είναι ένας τρόπος για τους πιο παραδοσιακούς επενδυτές να αποκτήσουν έκθεση στις καθημερινές διακυμάνσεις των τιμών του κρυπτονομίσματος. Αμέσως μετά, μια πληθώρα άλλων εταιρειών κατέθεσαν αιτήσεις για τα δικά τους Bitcoin spot ETF και η τιμή του κρυπτονομίσματος εκτινάχθηκε σε υψηλό έτους, πάνω από 31.000 δολάρια.

Το Bitcoin δεν έχει ξεπεράσει από τότε το υψηλό αυτό σημείο, αλλά έχει φτάσει σε μια εκπληκτική περίοδο σταθερότητας για ένα συνήθως ευμετάβλητο περιουσιακό στοιχείο.

«Προκειμένου να αναζωπυρωθεί ο κατάλληλος ενθουσιασμός στις αγορές», πρόσθεσε ο Bendiksen της CoinShares, «πιστεύω ότι πρέπει να δούμε μια πειστική άνοδο πάνω από τα 32.000 δολάρια, ακολουθούμενη από μια παρατεταμένη περίοδο διατήρησης της τιμής πάνω από αυτά τα επίπεδα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: