Είναι η ελληνική Funky Buddha η απάντηση στα ZARA;

Είναι η ελληνική Funky Buddha η απάντηση στα ZARA;
Τα κοινά της ελληνικών συμφερόντων Funky Buddha με τον όμιλο Inditex 

Με 32,6 δισ. ευρώ καθαρές πωλήσεις το 2022, 8,6 δισ. ευρώ EBITDA και 5,5 δισ. ευρώ EBIT, ο ισπανικός όμιλος Inditex (a.k.a. ZARA) είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του fast fashion. Αν και το τελευταίο διάστημα απειλείται από την Κινεζική Shein.

Αδιαφιλονίκητος ηγέτης είναι ο ισπανικός όμιλος και στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσιευμένες οικονομικές του καταστάσεις για το 2021, τζιράρει κοντά στο μισό δισεκατομμύριο ευρώ με κέρδη 21,77 εκατ. ευρώ. Οπότε οποιαδήποτε σύγκριση με οποιαδήποτε αλυσίδα ρούχων θα «έριχνε» τη δεύτερη.

Κι όμως, αν και η ελληνικών συμφερόντων Funky Buddha της οικογένειας Αλεξίου δεν μπορεί να συναγωνιστεί τον ισπανικό κολοσσό, εν τούτοις τα δύο μοντέλα έχουν αρκετά κοινά. Και σίγουρα σημαντικές διαφορές και όχι μόνο σε επίπεδο οικονομικών μεγεθών. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πρώτο βασικό κοινό τους στοιχείο είναι η ανάπτυξη ιδιόκτητου δικτύου. Για τον ισπανικό όμιλο Inditex αυτό αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της δομής του. Ο ελληνικός όμιλος από την άλλη αν και έχει στηριχθεί στην ανάπτυξη ιδιόκτητου δικτύου μεγάλο μέρος της επέκτασής του στηρίζεται σε συνεργασίες, δηλαδή μέσω του franchise. Ένα ακόμη κοινό είναι η επέκταση στο εξωτερικό. Ο όμιλος Inditex το έχει κάνει, με μεγάλη επιτυχία, με τη Funky Buddha να ακολουθεί αυτό το μοντέλο διευρύνοντας το αποτύπωμά του σε αγορές που δεν «αγγίζουν» ιδιαίτερα οι μεγάλοι πολυεθνικοί όμιλοι.

Ας δούμε όμως πιο είναι το αποτύπωμα της. Πέρυσι, μια χρονιά που το εμπόριο ανέκαμψε μετά την πανδημία, η ALTEX (aka Funky Buddha) που «τρέχουν» τα αδέλφια Κώστας και Νίκος Αλεξίου, πέτυχε πωλήσεις 34,03 εκατ. ευρώ (+30,78% έναντι του 2021) που οφείλεται στην συνολική ανάπτυξη του κλάδου ενδυμάτων και στην επέκταση του δικτύου πωλήσεων της εταιρείας. Το μικτό κέρδος διαμορφώθηκε στο 56,07% από 58,22%, τα EBITDA ενισχύθηκαν κατά 9,38% στα 6,22 εκατ. ευρώ, κέρδη προ φόρων 2,870 εκατ. ευρώ, ενώ οι υποχρεώσεις της αυξήθηκαν 36,75% στα 24,57 εκατ. ευρώ.

Τη φετινή χρονιά η εταιρεία στοχεύει στη διεύρυνση του δικτύου καταστημάτων, στην περαιτέρω ενίσχυση των πωλήσεων χονδρικής και στη διεύρυνση της παρουσίας του brand σε ηλεκτρονικά καταστήματα μόδας τρίτων μερών, με το μοντέλο του Drop-Shipping.
Η εταιρεία εκμεταλλεύεται την αυξημένη ρευστότητα που διαθέτει και τις ευκαιρίες που προέκυψαν με την εύρεση κορυφαίων σημείων σε περιοχές που δεν έχει παρουσία και έχει κάνει συμφωνίες για το άνοιγμα 4 τουλάχιστον νέων σημείων λιανικής μέσα στο έτος. Με βάση το business plan προσβλέπει εφέτος σε ανάπτυξη 18,5% έναντι του 2022.

Ταυτόχρονα, η εταιρεία επενδύει ισχυρά στον ψηφιακό μετασχηματισμό της, εκμεταλλευόμενη τις δράσεις του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, έχοντας υποβάλλει επιλέξιμες επενδύσεις άνω των 2 εκατ ευρώ προς επιδότηση. Επίσης στο πλαίσιο του ESG, έχοντας ήδη το 25% του προϊοντικού της μείγματος με sustainable πρώτες ύλες έχει ως στόχο να φτάσει αυτό το ποσοστό στο 60% μέχρι το τέλος του 2026.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το μοντέλο της Funky Buddha 

Το μοντέλο της ALTEX προσομοιάζει σε πολλά με αυτό της ZARA αλλά έχει και αρκετές διαφορές. Η Funky Buddha επεκτείνεται μέσω εταιρικών καταστημάτων, OUTLETS –(Εταιρικά & franchised OUTLET corners), Corners – S.I.S. (ΕΤΑΙΡΙΚΑ & FRANCHISED), Franchised Καταστήματα, Καταστήματα (International) (REGULAR & Corners), Χονδρικής σε Ελλάδα και εξωτερικό και μέσω του E-Commerce σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Εταιρικά καταστήματα: Κατά τη διάρκεια του 2022, παρατηρήθηκε μια δυναμική ανάπτυξη του δικτύου καταστημάτων σε όλα τα κανάλια διανομής. Συγκεκριμένα, όσον αφορά την ομάδα των εταιρικών καταστημάτων και ανήκουν στην κατηγορία REGULAR, προστέθηκαν τρία νέα υποκαταστήματα – στον κεντρικό πεζόδρομο του Περιστερίου, στο εμπορικό κέντρο METRO MALL και στο RIVER WEST MALL-, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των ιδιόκτητων καταστημάτων, συμπεριλαμβανομένων και των εκπτωτικών καταστημάτων, σε 20.

Σημειώνεται ότι όλα εταιρικά καταστήματα μετατράπηκαν και λειτούργησαν ως click & collect points το 2022, προσφέροντας διακαναλικές υπηρεσίες ως σημεία εξυπηρέτησης και παραλαβής των ηλεκτρονικών πωλήσεων. Μέχρι το τέλος του 2022, όλα τα εταιρικά καταστήματα ενσωμάτωσαν αυτό το διακαναλικό μοντέλο στη λειτουργία τους, ενώ το 99% των καταστημάτων Franchise υιοθέτησε επίσης αυτήν την επιτυχημένη πρακτική. 

OUTLETS: Το συγκεκριμένο κανάλι αποτελεί ένα ισχυρό εμπορικό μέσο για την εταιρεία, καθώς προσφέρει προϊόντα προηγούμενων σαιζόν σε εκπτωτικές τιμές. Κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς, εφαρμόστηκε και στα 11 OUTLETS η στρατηγική περιορισμού και εξορθολογισμού των παρεχόμενων εκπτώσεων, μειώνοντας σημαντικά το ποσοστό των μεσοσταθμικών ετήσιων εκπτώσεων και συμβάλλοντας ακόμα περισσότερο στη κερδοφορία της εταιρείας.

Το περσυνό πείραμα της ελεγχόμενης διάθεσης αδειών franchise για τη λειτουργία outlet καταστημάτων, φυσικά υπό διαφορετικούς όρους από ό, τι τα κανονικά franchised καταστήματα θεωρήθηκε ότι έχει θετικές προοπτικές.

Το μοντέλο αυτό εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην συνεργασία με τα EMPOLI OUTLETS, στη Νέα Ιωνία και το Περιστέρι, ενώ χρησιμοποιήθηκε και στην διεύρυνση της συνεργασίας με το BLOCK 62, το οποίο λειτουργεί OUTLET CENTER στο Ηράκλειο Κρήτης, και στην Καβάλα. Φέτος, όπως είχε προγραμματιστεί, η συνεργασία αυτή διευρύνθηκε στην πόλη των Σερρών.

Συνεργασία με ATTICA, NOTOS και Κανελλόπουλο: Η εταιρεία συνεχίζει να στηρίζει την λογική των Corners που διατηρεί εντός των πολυκαταστημάτων ATTICA. Ήδη από την προηγούμενη χρονιά, ο αριθμός των ATTICA Corners περιορίστηκε σε δύο κεντρικά corner, ένα στην Αθήνα στο ATTICA CITY LINK και ένα στη Θεσσαλονίκη στο Mediterranean Cosmos. Επίσης υλοποιήθηκε και μία συνεργασία με τα NOTOS πολυκαταστήματα με πρώτο σταθμό τη δημιουργία δύο corners, ένα στην Ομόνοια στην Αθήνα και άλλο ένα επί της οδού Τσιμισκή, στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης λειτουργούν τέσσερα franchise corners που φέρουν το σήμα ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ σε Θεσσαλονίκη και στη Λάρισα. Ενώ το πρότυπο των HALL OF BRANDS που λειτουργούσαν με franchised corner στα Ιωάννινα, επεκτάθηκε και στο VILLAGE PARK του Ρέντη.

Franchised Καταστήματα: Ήδη από το 2015, η εταιρεία υιοθέτησε τη μέθοδο της δικαιόχρησης ως σύστημα συνεργασίας με τους υποψήφιους συνεργάτες της. Το 2022 ήταν μία χρονιά με έντονη δραστηριότητα και στον τομέα δημιουργίας νέων καταστημάτων franchise. Τα νέα αυτά καταστήματα δημιουργήθηκαν στο Μενίδι Αττικής, στο Ίλιον Αττικής, στην Ιεράπετρα Κρήτης, στην Λειβαδιά και στον Πύργο Ηλίας. Δεδομένων των νέων αυτών προσθηκών ο αριθμός των franchised καταστημάτων ανέρχεται την 31/12/2022 σε 22 και τα οποία βρίσκονται στις εξής περιοχές: 

Εξωτερικό: Στην Κύπρο, την 31η Δεκεμβρίου 2022, λειτουργούν συνολικά 7 σημεία πώλησης. Από αυτά, 5 είναι corners εντός των ERA Department Stores. Τα άλλα 2 σημεία παραμένουν ως monobrand καταστήματα, φέροντας το σήμα της Funky Buddha. 

Χονδρική: Η εταιρεία διατηρεί περισσότερους από 300 πελάτες χονδρικής σε όλη την Ελλάδα τους οποίους προμηθεύει με τα δύο σήματα της Funky Buddha και Garage 55. Η χονδρική ενισχύθηκε το 2022 με την προσθήκη πέντε νέων Corners σε μεγάλους πελάτες – αλυσίδες και σε διάφορες γεωγραφικές περιοχές. Επίσης η νέα Διεθνής Αναπτυξιακή Στρατηγική βασίζεται στην επέκταση μέσω ισχυρών και στρατηγικών συνεργασιών εστιάζοντας κυρίως σε επίπεδο χονδρικής και με στόχο κυρίως την Ευρωπαϊκή αγορά. Στόχος είναι η περαιτέρω ενδυνάμωση των στρατηγικών συνεργασιών με μεγάλους πελάτες χονδρικής σε διάφορες χώρες όπως η Κύπρος (ERA DEPARTMENT STORES) και η εφαρμογή αυτού του μοντέλου και σε άλλες χώρες.

E-Commerce: Σε συνέχεια των ενεργειών που έγιναν το 2021 και ακολουθώντας την ίδια φιλοσοφία διασύνδεσης με third party e-commerce συνεργάτες, το 2022 ξεκίνησε η συνεργασία με το marketplace της E-Mag για την αγορά της Ρουμανίας. Παρά τη δυναμική εκκίνηση, η συνέχεια δεν αποδείχτηκε εξίσου επιτυχημένη, καθώς τα μεγάλα και δισεπίλυτα προβλήματα ασυμβατότητας μεταξύ των πληροφοριακών συστημάτων των δύο εταιρειών, δεν επέτρεψαν την περαιτέρω ισχυροποίηση της συνεργασίας.

Στο γενικότερο πλαίσιο εφαρμογής της SEO στρατηγικής για το ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρείας, το δεύτερο εξάμηνο του 2022 έγιναν στοχευμένες ενέργειες βελτιστοποίησης της αγγλικής version του ηλεκτρονικού καταστήματος, το αποτέλεσμα των οποίων (αυξημένο traffic, transactions και revenue) αναμένεται να φανεί εντός του 2023.