Το Booking δημιούργησε ένα πρόγραμμα επιτάχυνσης για «πράσινες» startups

Το Booking δημιούργησε ένα πρόγραμμα επιτάχυνσης για «πράσινες» startups

Ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης startup στον βιώσιμο τουρισμό.

Ένα νέο πρόγραμμα ενίσχυσης startup επιχειρήσεων στον βιώσιμο τουρισμό ανακοίνωσε το Booking.com, η μεγαλύτερη ιστοσελίδα για κράτηση καταλυμάτων, το οποίο θα χρηματοδοτήσει τις πιο υποσχόμενες startups.

Το πρόγραμμα «Booster» έχει ως στόχο να εντοπίσει, να καθοδηγήσει και να στηρίξει οικονομικά νεοσύστατες επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο που επιδιώκουν να έχουν θετικό αντίκτυπο στην παγκόσμια τουριστική βιομηχανία.

Πιο συγκεκριμένα, η εσωτερική πρωτοβουλία της εταιρείας σε συνεργασία με τοπικές ΜΚΟ θα αναζητήσει εκείνες τις εταιρείες που εστιάζουν στην προστασία του περιβάλλοντος, στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και / ή στην προώθηση της ανάπτυξης χωρίς αποκλεισμούς στον τομέα του τουρισμού που υποστηρίζει και αναπτύσσει τις τοπικές οικονομίες και κοινωνίες.

Το πρόγραμμα ξεκινά τον Ιούνιο του 2017 στο Άμστερνταμ και θα έχει διάρκεια τρειών εβδομάδων.

Το «Booster» έχει σχεδιαστεί με την ομάδα του Impact Hub Hub και θα αποτελείται από μια σειρά από εργαστήρια, διαλέξεις και coaching sessions με τους καλύτερους επαγγελματίες απ’ τον κλάδο του τουρισμού.

Επιπλέον, οι ομάδες που θα συμμετέχουν θα λάβουν επίσης καθοδήγηση από συνεργάτες του Booking.com και μετά το πρόγραμμα.

«Μέσω του Booking.com Booster θέλουμε να βοηθήσουμε τα επιχειρηματικά εγχειρήματα βιώσιμου τουρισμού να επιταχύνουν την ανάπτυξή τους προκειμένου να μεγιστοποιήσουν τον αντίκτυπό τους σε παγκόσμιο επίπεδο», δήλωσε ο CEO της εταιρίας, Gillian Tans.